Jukka Liikala palasi Virkiän peräsimeen

Jukka Liikala
Jukka Liikala
Jukka Liikala
Jukka Liikala

Lapuan Virkiä taistelee naisten Superpesiksen pisteistä loppukauden ajan vimpeliläisen Jukka Liikalan johtamana. Liikala korvaa ykköspelinjohtajana Matti Larikan. Pelinjohto on kokonaisuudessaan vahvasti järviseutulaisissa käsissä, sillä kakkospelinjohtajana jatkaa lappajärveläislähtöinen Jari Mäkelä.

Liikala johti Virkiän peliä kausilla 2008-2017, milloin palkintokaappiin kertyi viisi peräkkäistä mestaruutta, kaksi hopeaa ja kolme pronssia. Tuoreeseen pestiinsä lähtöä Liikala mietti hetken.

– Vähän tuumailin, ja juttelin perheen kanssa. Päätös lähteä auttamaan joukkuetta oli lopulta helppo. Asiaan vaikutti myös, että olen ollut taustalla auttelemassa yksittäisiä pelaajia.

– On myös tärkeää, että kipinä roihuaa edelleen vahvana, muutoin ei hommasta tulisi mitään. Nautin voidessani auttaa pelaajia eteenpäin, ja nähdä heidän onnistuvan.

Virkiä pelin kehittämistä ajatellessaan sanoo Liikala muutoksia olevan luvassa.

– Sisäpeliin tulee lisää monipuolisuutta ja rohkeutta, Virkiä tulee olemaan entistäkin vaarallisempi.

– On myös selvää, että ulkopelin täytyy tiivistyä, helppoja ja ilmaisia juoksua ei voi antaa kuten kävi Seinäjoen Maila-Jusseja vastaan.

Verratessaan naisten peliä kuuden vuoden takaiseen, näkee hän selkeän eron.

– Pelaajat ovat entistä fyysisempiä, se näkyy erityisesti juoksunopeudessa.

Kauden tavoitteen Liikala naulaa ytimekkäästi.

– Tavoite on voittaa kauden viimeinen peli.

Liikalalla ei ole kesän aikana vapaa-ajanongelmia, sillä kiirettä riittää myös oman maanrakennus- ja maansiirtoyrityksen töissä.

– Työt ovat suunnilleen tiedossa kolmen seuraavan kuukauden ajaksi, eli saan suunniteltua kokonaisuuden. On kuitenkin selvää, että päivät ovat täysiä.

Kokeneella pesäpallomiehellä riittää myös monia muistoja. Eräs ikimuistoinen tapahtuma sattui kun Jukka oli lähdössä Vesa-veljensä kanssa Vimpelin pelimatkalle Siilinjärvelle. Ajellessaan Pokelasta kohti pelibussin lähtöpaikkaa, huomasivat he henkilöauton ojassa.

– Siellä oli paikallinen viihdeseurue, joka oli lentänyt yhdeksi kasaksi etupenkille. Soitimme ambulanssin, ja yritimme auttaa maistissa ollutta väkeä, mutta yhteistyöstä ei tullut mitään.

– Eräs kaveri kieltäytyi tulemasta ulos huitoen samalla nyrkillä. Otimme Vesan kanssa miestä kiinni kädestä kiskaisten hänet ulos, mies taisi lentää pari metriä pellolle.

Kun Veto-palasi Siilinjärveltä käveleskeli sama seurue olutkassien kanssa kylällä.

– Autosta vetämällämme miehellä oli silti jostain syystä käsi kantositeessä.

Virkiän pelimatkalla Lappeenrantaan joutui joukkue pelottavaan tilanteeseen. Virkiä oli tuolloin lähdössä paluumatkalle.

– Olimme vielä pääosin pukuhuoneessa. Eräs jo ulos ehtinyt pelaaja palasi kuitenkin takaisin kertoen linja-autonkuljettajamme painivan jonkun huumejätkän kanssa.

– Kuski oli estänyt samalla laukkuvarkauden. Pelaaja oli myös ehtinyt nähdä varkautta yrittäneen ottavan jotain mustaa taskustaan.

Joukkue jäi kyyristelemään pukuhuoneeseen, peläten kyseessä olevan ampuma-aseen.

– Kuuntelimme ääniä ja kurkimme ikkunasta, osa pelaajista oli todella säikähdyksessä. Lopulta selvisi, ettei kyseessä ollut ampuma-ase vaan pippurisumutin. Tilanne päätyi lopulta virkavallan asiaksi.

Tomi Olli

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.