Uusimmat kesäblogit:

Vaasalaispariskunnan sielunmaisema löytyi Evijärveltä 

Maria ja Tero ovat kiitollisia evijärveläisten yhteisöllisyydestä ja halusta auttaa. On turvallinen olo, kun tietää naapureiden pitävän mökkiä silmällä silloin, kun itse ei ole paikalla.
Maria ja Tero ovat kiitollisia evijärveläisten yhteisöllisyydestä ja halusta auttaa. On turvallinen olo, kun tietää naapureiden pitävän mökkiä silmällä silloin, kun itse ei ole paikalla.

HAAVE kesämökistä järven rannalla on kypsynyt pitkään Maria Garcia Carmen ja Tero Taljan mielessä. Korona-aika vauhditti prosessia ja mökkiä ryhdyttiin etsimään tositarkoituksella. Lopulta löytyi tontti, joka valloitti pariskunnan puolelleen. 

–Tontti ratkaisi ostopäätöksen. Tässä oli mökki, joka purettiin kokonaan, tilalle rakennettiin sitten tämä nykyinen, kertoo Tero. 

Marialle Evijärvi on lapsuudesta ja nuoruudesta tuttu paikka. Järvellä on vietetty pitkiä päiviä papan kanssa kalastellen ja talvella pilkkien. 

–Tämä on minulle kuin toinen koti. Muistan hyvin ne talviset pilkkireissut, kun mummo odotteli meitä takaisin huolissaan. Meillä saattoi mennä reissussa koko päivä. Minä olin aina se, joka papalle sanoi, että ollaan vielä hetki. 

Marian Evijärvellä asuvien sukulaisten apu nousikin arvoon arvaamattomaan, kun mökin rakentamisessa päästiin alkuun. Avuksi saatiin myös Teron veljen yritys kontakteineen. Silti töitä sai paiskia sen verran, että tiesi tehneensä. 

–Noin kuusi kuukautta kuljin tänne töiden jälkeen Vaasasta joka päivä. Laskin, että suunnilleen 13 000 kilometriä tuli auton mittariin kilometrejä puolen vuoden aikana, Tero muistelee. 

–Eihän tämä olisi onnistunut tällaisella aikataululla ollenkaan ilman auttavia käsiä. Evijärvellä ollaan yhteisöllisiä ja kaikki ovat aina valmiita auttamaan, naapureita ja kyläläisiä myöten. Sen lisäksi on ollut uskomatonta, kuinka nopeaa rakennusluvat sun muut ovat järjestyneet. Yhteistyö kunnan kanssa on ollut saumatonta. Veljen apu on ollut aivan omaa luokkaansa, samoin Marian äiti ja hänen miehensä, Riitta ja Heikki Lassila, ansaitsevat erityiskiitokset. He ovat täällä hoitaneet roskia pois työmaalta ja vaikka mitä muuta. 

MÖKKI valmistui suunniteltua nopeammin vuonna 2021. Seuraavana kesänä rakennettiin kesäkeittiö. Tämän kesän pariskunta kertoo olevan ensimmäinen lomakesä ilman sen suurempia projekteja. 

–Nyt vain nautitaan olemisesta ja vieraiden kestitsemisestä. Hektisten rakennusvuosien jälkeen pysähtyminen onkin ehkä ollut kaikkein vaikeinta, pohtivat Maria ja Tero. 

–Molemmat ollaan sen sorttisia, että hommat tehdään kerralla valmiiksi asti. Emme pysty rauhoittumaan, jos joku asia on tekemättä. Muistan, kun saunan lauteilla mietittiin, että jotain pitäisi tehdä saunan ikkunalle, joka huurtuu. Saman tien rupesin googlesta etsimään tietoa ja kesken saunareissun sitten porattiin ikkunaan reiät, nauraa Maria. 

Hän vihjaa, että puoliksi espanjalaisella temperamentillakin saattaa olla osuutta asiaan.  

–Olen melko päättäväinen. 

Leikkaussalihoitajana työskentelevä Maria on toiselta ammatiltaan sisustussuunnittelija. Viehätyksen estetiikkaan hän kertoo perineensä äidiltään. Mökin sisustuksessa näkyy Maria kädenjälki, samoin valaistuksen hän on suunnitellut alusta loppuun itse. 

–Päivääkään en ole sisustussuunnittelijan töitä tehnyt, mutta täällä olen saanut toteuttaa itseäni hyvin. 

OLOHUONEEN ikkunasta piirtyy näkyviin molempien sielunmaisema, sitä katsellessa ei mieli karkaile työasioihin. Mökillä on aivan oma rauhansa ja maailmansa. Ainoana huolenaiheena on järven kunto, siinä kun on jo muutamassa vuodessa tapahtunut selviä muutoksia. 

–Sitä kyllä toivoisi, että järvi kunnostettaisiin niin, että se voisi hyvin, eikä pelkästään vain meidän takia. Tällä järvellä on potentiaalia paljon ja tulevaisuudessa järven arvo nousee yhä. Onhan paikkakunnankin nimi Evijärvi. Järven pitäisi olla siinä kunnossa, että sitä voisi ylpeydellä markkinoida, pohtii Tero. 

Puutarhatuoleilta kelpaa ihastella lempimaisemaa.
Marian ja Teron mökki osallistui Suomen kaunein kesämökki -ohjelmaan tänä vuonna. Kuva Marialta.

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Bingoilta keräsi mukavan kokoisen porukan pelaamaan yhden ja kahden rivin sekä täyden lapun palkinnoista.

Karvalan Unskilla pelattiin bingoa

KARVALAN Unskilla Lappajärvellä aloitettiin keskiviikkona bingoillan vietto, josta yrittäjät Heli ja Veli-Matti Saariaho toivovat jatkuvaa

Bingoilta keräsi mukavan kokoisen porukan pelaamaan yhden ja kahden rivin sekä täyden lapun palkinnoista.

Karvalan Unskilla pelattiin bingoa

KARVALAN Unskilla Lappajärvellä aloitettiin keskiviikkona bingoillan vietto, josta yrittäjät Heli ja Veli-Matti Saariaho toivovat jatkuvaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.