Suviseura-aluetta rakennetaan jo Kauhavalla

Viime lauantain talkoissa asennettiin ravintolan viemäriputkia. Talkoisiin osallistui lähes 100 henkilöä. Kuva: Mauri Penninkangas
Viime lauantain talkoissa asennettiin ravintolan viemäriputkia. Talkoisiin osallistui lähes 100 henkilöä. Kuva: Mauri Penninkangas
Viime lauantain talkoissa asennettiin ravintolan viemäriputkia. Talkoisiin osallistui lähes 100 henkilöä. Kuva: Mauri Penninkangas
Viime lauantain talkoissa asennettiin ravintolan viemäriputkia. Talkoisiin osallistui lähes 100 henkilöä. Kuva: Mauri Penninkangas
SRK:N Suviseurat järjestetään 30.6.–3.7.2023 Kauhavalla, entisen lentosotakoulun alueella. –Kentänrakennustyöt käynnistyivät jo viime syksynä vesijohto-, viemäri- ja salaojitustöillä. Nyt kesällä 2022 salaojitettiin viisi hehtaaria maata seura-alueella. Syksyllä on tehty ravintolan pohjaviemärit, laitettu pumppukaivo ja tehty risusavottaa, kertoo Suviseurojen kenttätoimikunnan puheenjohtaja Jorma Lamminmäki Alavudelta.

Työt on tehty pääosin talkoilla. Yksi kesän suurimmista talkoohaasteista oli Lopen Suviseurojen purkutyö, jossa oli mukana 600–700 talkoolaista.

Kauhavan Suviseurojen järjestämisestä vastaa Seinäjoen Rauhanyhdistys yhdessä 12 muun rauhanyhdistyksen kanssa. Mukana ovat Kokkolan seudun, Perhon, Alajärven, Alavuden, Halsuan ja sen ympäristön, Evijärven, Kauhavan ja Lapuan, Lappajärven, Pietarsaaren, Vaasan seudun, Vimpelin sekä Ähtärin ja sen ympäristön rauhanyhdistykset.

–Talkooväkeä on riittänyt hyvin.

Talkooporukoita tulee vuorotellen eri rauhanyhdistyksistä, esimerkiksi Alajärveltä ollaan lokakuun alussa menossa tekemään siltoja. Talkoita tehdään lentokenttätoiminnan ehdoilla, silloin kun se on mahdollista.

–Syksyn aikana on tarkoitus vielä jätevesisäiliöitä upottaa maahan, raivata pensaikkoja ja tehdä muutama isompi silta, muun muassa Vääräojan yli kaksi kevyenliikenteen siltaa ja autosilta. Talkoot jatkuvat noin kuukauden ajan.

Talveksi rakennustalkoot seura-alueella hiljentyvät. Toukokuun alkupuolella talkoot käynnistyvät jälleen, niitä tehdään viikoittain torstaista lauantaihin. Lentotoiminta kentällä suljetaan 5. kesäkuuta, minkä jälkeen päästään tekemään rakennustöitä täysipainoisesti, kaikkina arkipäivinä.

–Nyt tehdään pysyväisluontoisia töitä, jotka jäävät hyödyntämään tuleviakin Suviseuroja, kuten viemärit, salaojat, jätevesisäiliöt ja sillat. Ylivieskan seutu järjestää Kauhavalla Suviseurat 2026.

Lamminmäki toteaa, että talkoisiin voi tulla mukaan, jos näkee väkeä työn parissa Lentosotakoulun alueella.  –Ja tervetuloa Suviseuroihin, ne ovat kaikille avoin tapahtuma. Pääsymaksua ei peritä.

SUVISEUROJEN seuratunnus julkistettiin hiljattain. Seurojen tunnuslauseeksi on valittu sanat psalmista 119: Sinun sanasi on valo minun matkallani.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.