”Nyt on taitoa ja liikettä” – JPK:n kausi käynnistyy luottavaisissa tunnelmissa

JPK Edustus
JPK tavoittelee III divisioonan lohkonsa voittoa kokemuksen ja nuoruuden yhdistelmällä. Kuva: JPK
JPK:N kausi jääkiekon kolmosdivarissa käynnistyy vieraspelillä Närpiössä, missä vastassa on paikallinen ylpeys Kraft. Ensimmäinen kotiottelu pelataan perjantaina 30. syyskuuta kello 19 alkaen Alajärven jäähallilla. Alajärven kaupunki tarjoaa Maalahtea vastaan pelattavaan otteluun vapaan pääsyn.

–Kaksi rikkonaista pelikautta on takana ja joukkueesta on nyt aistittavissa poikamaista innokkuutta, kertoo joukkueenjohtaja Petri Koskenmäki.

–Kauteen lähdetään luottavaisena ja innostuneena. Ei tosin olla ikinä lähdetty kauteen valmiiksi lyötyinä liikkeelle, mutta nyt on hyvä henki porukassa. Kyllä me lähdetään pelaamaan sarjan mestaruudesta, mikä tarkoittaisi nousua yhtä sarjaa ylemmäksi.

Päävalmentajana toimii Sami Seppälä. Mika Degerlund ja Marko Hautala U19-joukkueen valmentajina ovat mukana tiimissä, samoin JPK:n valmennuspäällikkö Jussi Virtanen.

Edustusjoukkueella on lähes 30 pelaajan ryhmä: samassa harjoittelevat myös U19-ikäiset, joita on lähes puolet ryhmästä.

–Joukkueen tukirunko on pysynyt kasassa, joten on ollut helppoa rakentaa ryhmä, josta löytyy nuoruuden intoa ja luovuutta sekä tarvittava määrä kokemusta. Kilpailu pelipaikoista ja peliajasta tulee olemaan erittäin kova, koska niistä taistelevat myös JPK U19-joukkueen pelaajat.

–Seuran omat junnut, tämä jäähallisukupolven kasvatti, nousevat miesten saappaisiin, mikä vaikuttaa edustusjoukkueen tulevaisuuteen positiivisesti. Harjoituksissa ja peleissä on jokaisesta kiekosta taisteltava ja pelipaikka on ansaittava. Lähes kaikki pelaajat ovat oman kylän poikia Alajärveltä, Vimpelistä ja Soinista. Mielenkiintoinen lisä ovat Jamin opiskelijat, joista osa oli jo viime vuonna mukana. He ovat pelanneet korkeillakin sarjatasoilla juniorivuosina Venäjällä, mutta syystä tai toisesta ammattilaisuralla eteneminen on katkennut.

Odotuksia kautta ajatellen nostattivat harjoitusottelut Hela-Kiekkoa ja Kurikan Ryhtiä vastaan; viime kaudella kolmosen finaaleihin päässyt Hela-Kiekko ja kakkosdivaria pelannut Ryhti saivat vastaansa tasaveroisen vastuksen.

–Vastustajakin sanoi, että pelataan ehkä vähän väärässä sarjassa. Se oli hyvä viimeistely meille. Mutta jos mekin on menty eteenpäin, ovat vastustajatkin, joten helppoa kaudesta tuskin tulee.

Koskenmäki toivoo, että katsomot täyttyisivät kotipeleissä ja yleisö toisi halliin tunnelmaa. –Olisi poikien mukava pelata nyt kahden koronavuoden jälkeen. Takaamme, että peli on viihdyttävää; nyt on taitoa ja liikettä.

Pääsylipputulot ovat merkittävässä roolissa seuran ja joukkueen toiminnan pyörittämisessä. Koskenmäki on iloinen siitä, että alkavalle kaudelle on saatu uusia yhteistyökumppaneita, mikä mahdollistaa harrastamisen monelle nuorelle tai varusmiespalvelusta suorittavalle kiekkoilijalle, kun kuluja saadaan alemmaksi.

 –Sponsoreita ei ole ikinä liikaa.

Kotipelit pelataan aina perjantaisin kello 19.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.