Sonja Peltokangas valmistui pilatesohjaajaksi – ”Pilates auttaa vahvistamaan kehoa sisältä ulospäin”

Sonja Peltokangas rohkaisee sekä naisia että miehiä pilateksen pariin. Hän kertoo lajin auttavan monipuolisesti kehon haasteisiin.
Sonja Peltokangas rohkaisee sekä naisia että miehiä pilateksen pariin. Hän kertoo lajin auttavan monipuolisesti kehon haasteisiin.
Sonja Peltokangas rohkaisee sekä naisia että miehiä pilateksen pariin. Hän kertoo lajin auttavan monipuolisesti kehon haasteisiin.
Sonja Peltokangas rohkaisee sekä naisia että miehiä pilateksen pariin. Hän kertoo lajin auttavan monipuolisesti kehon haasteisiin.
Sonja Peltokangas sai esteratsastuksessa tapahtuneen vammansa hoitoon apua pilateksesta ja on nyt kouluttautunut itse ohjaajaksi. Hän aloittaa päivätyönsä ohella pilatestunnit Vimpelissä.

PILATES on Joseph Pilateksen 1900-luvun alussa luoma kokonaisvaltainen kehonhallintamenetelmä, jonka tavoitteena on parantaa kehon toimintaa, liikkuvuutta, lihaskuntoa ja kehotietoisuutta. Siinä keskitytään syvien lihasten aktivointiin hengityksen avulla. Menetelmä vahvistaa syviä, hyvää ryhtiä ylläpitäviä lihaksia. 

–Se, mikä lajissa erityisesti viehättää, on sen kokonaisvaltaisuus. Pilates kehittää voimaa ja liikkuvuutta ja sen tuoma hyvän olon tunne on aivan mahtava! Olen harrastanut lajia jo toistakymmentä vuotta, alkujaan päädyin harrastuksen pariin siskoni innoittamana. Olin tuolloin tipahtanut hevoseni selästä pahasti estevalmennuksessa ja sain tapaturmasta selkä- ja niskaongelmia. Pilates on vaikuttanut positiivisesti ongelman selättämisessä ja sen avulla saan pidettyä itseni kunnossa, sanoo vimpeliläinen Sonja Peltokangas.  

Pilates-ohjaajakoulutusta hän kertoo pyöritelleensä mielessään jo pidemmän aikaa. Oman ohjaajan Tero Kattilakosken suosituksesta koulutukseksi valikoitui Somatic Centerin järjestämä pilatesohjaaja-koulutus Helsingissä.  

– Heillä on pitkä historia koulutuksen järjestämisessä ja siellä meitä opetti suomen parhaat alan ammattilaiset. Koulutus oli huippulaatuinen, todella tiivis kahdeksan kuukauden opiskelupaketti. Opiskelutunteja kertyi yhteensä yli 300 lyhyen ajan sisällä. Päivätyön ohella opiskelu vaati niin työltä kuin perheeltä joustoa, sanoo Peltokangas.  

LAJIA hän kertoo suosittelevansa ihan jokaiselle. Omien ryhmien ikähaitarin hän sanoo liikkuneen 10-vuodesta yli 70-vuotiaisiin. Pilates ei ole ikään tai taitotasoon sidoksissa.  

–Myös aivan huippu-urheilijat lajista riippumatta käyttävät pilatesta oheisharjoittelumuotonaan, kun ovat huomanneet sen tuoman hyödyn lajinsa harjoittamisessa. Itse olen ohjannut pilatesta ratsastusta harrastaville koulutukseni aikana ja kehitin siihen oman pilottikurssin. Jo lyhyessä ajassa ratsastajat ovat huomanneet eroa omassa istunnassaan ja siten hevosen liikkumisessa. 

Sen lisäksi, että pilates auttaa erilaisissa kehon haasteissa, se sopii myös loukkaantumisten jälkeen lihasten vahvistamiseen. Pilates sopii myös raskaana oleville tai synnytyksenjälkeen palauttavana harjoitteluna. Mutta tästä ohjaajan on hyvä olla tietoinen. Kaikki harjoitteet eivät sellaisenaan sovellu raskaana oleville tai siitä palautuville, muistuttaa Peltokangas.  

Päivätyön pankin sijoitusasiantuntijana hän kertoo jatkuvan normaalisti sivutoimisen yrittäjyyden ohessa. Myös perheelle hän haluaa jättää riittävästi aikaa.  

–Ryhmätunnit alkavat Vimpelissä tiistaina 27. syyskuuta Lakis-Areenalla ja lauantaina 15. lokakuuta yhteiskoulun peilisalissa. Lisätietoa ajankohdista ja ilmoittautumisista löytyy esimerkiksi Instagramista sivuilta pilates_sonja. Pidän myös alkeiskurssin lauantaina 8. lokakuuta peilisalissa, johon voi osallistua ihan jokainen, jota harrastus kiinnostaa, mutta ei ole vielä päässyt kokeilemaan. 

–Näillä aloitellaan! Tulevaisuus näyttää mihin tämä yrittäjyys johtaa, hyvinvointiala kiinnostaa minua valtavasti. 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.