Uusimmat kesäblogit:

Ihmiskauppaa lauantaina Lakeaharjulla!

Lakis Areenalla järjestetään orjahuutokauppa.
Lauantaina Lakis Areenan tapahtumassa on muun muassa orjahuutokauppa. Kuvan henkilöt eivät liity tapaukseen, vaan osallistuivat viime kesänä Lakis Areenalla järjestettyyn kesäasukastapaamiseen.

Kyllä, luit aivan oikein. Lakis Areenalla harrastetaan julmaa ihmiskauppaa eli kyläseuran kesätapahtumassa pidetään orjahuutokauppa (12:30-13:15), jossa orjat kertovat etukäteen, minkä työn ovat lupautuneet ostajalle tekemään. Tarjolla on mm. sukututkimuksen tekoa, pianon viritystä, puun kaatoa, halkokuorman tuontia kotiin, halkojen tekoa, ratsastuksen opetusta, jigikalastuksen opetusta, lypsyrobottinavetan esittelyä, muovituotteen valmistuksen esittelyä, kaupassa käyntiä tai muuta palvelua, riskienarvioinnin tekoa ja niin edelleen. Korkeimman tarjouksen tehnyt saa orjan käyttöönsä ja tekemään lupaamansa työt. Huutokaupan tuotto menee kyläseuran toiminnan kehittämiseen ja pyörittämiseen.

On jo perinteeksi muodostuneessa kesätapahtumassa toki muutakin. Pääasiassa Järviseudun ja lähialueen ihmiset ja yritykset voivat varata pöytäpaikkoja ja tuoda tuotteitaan tarjolle myytäväksi. Vielä on joitakin paikkoja vapaana, joten voit varata oman pöydän allekirjoittaneelta (0405088305). Tapahtumassa pidetään myös nännikuminheiton mestaruuskisat, kyläaiheinen tietokilpailu, lapsille on Välilaskun terassilla oma puuhapiste (10–12) ja onhan siellä samaan aikaan myös ratsastusta ja kärryajelua hevosten ystäville.

Lakaniemi-Pokela-Pyhälahti kyläseura pitää tapahtumassa kahviota, jossa tarjolla on nisukahvien ja muiden virvokkeiden lisäksi pehmistä. Tarjolla on toki myös käristeitä ja lättyjä.

Heikki Salmela

Lisää uutisia Lakaniemen vaiheilta

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Kauhavan kaupunki ja muut toimijat järjestävät vanhustenviikolla erilaisia aktiviteettejä ikäihmisille.

Vanhustenviikon juhlintaa Kauhavalla

Vanhustyön keskusliiton käynnistämää Vanhustenpäivää on vietetty vuodesta 1954 lähtien. Tänävuonna vanhustenviikkoa vietetään 1.–8.10.2023 teemalla Tehdään

Kauhavan kaupunki ja muut toimijat järjestävät vanhustenviikolla erilaisia aktiviteettejä ikäihmisille.

Vanhustenviikon juhlintaa Kauhavalla

Vanhustyön keskusliiton käynnistämää Vanhustenpäivää on vietetty vuodesta 1954 lähtien. Tänävuonna vanhustenviikkoa vietetään 1.–8.10.2023 teemalla Tehdään

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.