Uusimmat kesäblogit:

Kylät siistiksi ja metalliromut nurkista saman tien hyötykäyttöön

Sahrat on tehtävänsä tehneet.
Sahrat on tehtävänsä tehneet.

RAKENNUSTEN seinustoille ja autotallien nurkkiin pakkaa kertymään kaikenlaista metalliromua, jolle periaatteessa voisi hamassa tulevaisuudessa olla käyttöä, mutta käytännössä ei kuitenkaan ole, vaan romut lojuvat nurkissa vuodesta toiseen. Oma lukunsa on tarpeettomiksi jääneet ja usein käyttökelvottomat maatalouskoneet, kuten vanhat kylvökoneet, aurat, karhit jne., joita näkyy ulkona peltojen laidoilla ja rakennusten vierillä. Eihän ne koneenraadot sinne luontoa ja kartanoita rumentamaan kuulu. 

Lakaniemi-Pokela-Pyhälahti kyläseura päättikin järjestää romunkeräyskampanjan kevään ja alkukesän aikana. Aluksi kysellään kylä kylältä ja talo talolta löytyykö nurkista keräykseen joutavaa romua ja tilataan ensi alkuun yksi kontti Pyhälahteen Viitaniemen tien risteykseen ja toinen Pokelaan Pokelan Eeron talon liepeille ja ne täytetään kyläseuran toimesta jo tiedossa olevilla ja valmiiksi kerätyillä romuilla. Pokelan kontti tulee 20.3.2023 ja Pyhälahden heti sen jälkeen. Yhdyshenkilöinä toimii Viitaniemessä Kaisa Alanen, Pyhälahdessa Esa Salmela, Lakaniemessä Tommi Harju ja Pokelassa Eero Pokela. Näille henkilöille voit ilmoittaa romuista ja he järjestävät kuljetuksen kontteihin. 

SEURAAVAKSI sama toimenpide Viitaniemessä ja ehkä Lakaniemessä myös. Lopuksi sijoitetaan kaksi konttia muutamaksi viikoksi keskeisille paikoille eli Lakaniemeen entisen Katajan kaupan pihaan ja Pokelaan kentän nurkkaan. Näihin kontteihin voi sitten tuoda omaan tahtiinsa nurkista siivottuja metalliromuja. Esineiden ei tarvitse olla pelkkää metallia. Esimerkiksi auton vanteet, joissa on renkaat päällä, kelpaa keräykseen. 

Keräys on käytännössä jo aloitettu eli Pokelassa on kerätty valmiiksi esimerkiksi vanhoja öljysäiliöitä, perunanistutuskone, vanha stokeri, polkupyörän vanteita ja peltiromua. Pyhälahdessa on valmiina muun muassa perunapoimuri, öljysäiliö, vanhat aurat ja vanha karhi. Myös kartoitus talo talolta on aloitettu. Nyt on hyvä tilaisuus siivota romut nurkkia ja ympäristöä rumentamasta ja samalla kyläseura saa hieman rahaa toiminnan pyörittämiseen. 

Heikki Salmela 

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

MLL Evijärven paikallisyhdistys järjestää rahakeräyksen 1. lokakuuta 2023–31. joulukuuta 2023 välisenä aikana.

Joululahja-keräys 2023 Evijärvellä  

MLL EVIJÄRVEN paikallisyhdistys järjestää tänä vuonna Joululahja-keräyksen yhteistyössä perhekeskus Kaislan perhetyön, Evijärven neuvolan, opiskeluhuollon, varhaiskasvatuksen

MLL Evijärven paikallisyhdistys järjestää rahakeräyksen 1. lokakuuta 2023–31. joulukuuta 2023 välisenä aikana.

Joululahja-keräys 2023 Evijärvellä  

MLL EVIJÄRVEN paikallisyhdistys järjestää tänä vuonna Joululahja-keräyksen yhteistyössä perhekeskus Kaislan perhetyön, Evijärven neuvolan, opiskeluhuollon, varhaiskasvatuksen

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Artikkelit vuosittain

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.