Sydäniskuri tuo turvaa Lakis Areenalla

Erkki Ammesmäki, Eino Koskela, Kaisa Alanen ja Heikki Salmela iloitsevat Vimpelin yhdistysten yhteistyöstä, josta viimeisimpänä esimerkkinä on Lakis Areenalle hankittu sydäniskuri.

Julkaistu:

Kategoria:

,

–Vimpelin Eläkeliiton yhdistys ja Lakis Oy lähtivät mukaan, kertoi sekä Leijonissa että Eläkeyhdistyksessä toimiva Erkki Ammesmäki.

Aisaparilta haetaan tukea hankintaan, mutta päätös viipyi vielä ELY:n laillisuustarkastuksessa, kun iskurille ruuvattiin teline seinään.

–Teimme päätöksen, että riskillä mennään, naurahti Eino Koskela, Eläkeliiton yhdistyksen puheenjohtaja, joka Ammesmäen tavoin ”istuu asiassa kahdella jakkaralla”.

–90 prosenttia täällä kokoontuvista on sydänkohtausten riski-ikäluokkaa, vaikka sattuu niitä nuoremmillekin.

Sydäniskurille paikka Lakis Areenalla on alakerran keittonurkkauksen ja baaritiskin yhteydessä.

–Kun eläkeläiset lähtevät reissulle, niin täältä sen saa sitten ottaa mukaan, Ammesmäki totesi.

Koulutusta sydäniskurin käyttöön on saatu viimeksi kesällä Eläkeliiton tapahtumassa, mutta sitä järjestetään mahdollisesti lisää ihan muistin virkistykseksi ja heille, jotka eivät ole sellaiseen vielä osallistuneet.

–Kone ohjeistaa kyllä, tämän kanssa ei voi toimia väärin, kertoi Kaisa Alanen, joka kuuluu Lakis Areenan taustavoimiin Lakaniemi-Pokela-Pyhälahti Kyläseuran hallituksen jäsenen ominaisuudessa.

–Kyläyhdistyskin voisi järjestää täällä toimiville järjestysmiehille opastusta iskurin käytössä.

ELÄKEYHDISTYS järjestää Vimpelissä aktiivista toimintaa. Koskela iloitsee siitä, että yhteiset liikuntaharrastukset on jälleen voitu aloittaa. Tapahtumakalenterista löytyy tansseja, teatteria ja monenlaista mukavaa.

–Pieni huolen aihe on, että johtokunta kovasti ikääntyy; tuoreet eläkeläiset pitävät meitä turhan vanhoina. Pitäisi saada heitä mukaan ja sitä kautta vaikuttamaan toimintaan.

–Lionsien tärkeä projekti on meneillään oleva puhelinmuistion päivittäminen. Se on tällä hetkellä tärkein tulonlähteemme, josta saatuja varoja jaetaan hyvään tarkoitukseen.

Kyläseuran suosittu bingo on jälleen palannut ohjelmistoon.

–Vapun ajalle on suunnitteilla kolmet tanssit. Talven aikana on vaihdettu lattia ja hyvä siitä tulikin, totesi kyläseuran puheenjohtaja Heikki Salmela.

YHTEISTYÖTÄ Vimpelin yhdistysten kesken tehdään luontevasti jo siksikin, että moni henkilö on mukana useammassa yhdistyksessä ja järjestössä. Alaselle SPR on tuttu toimija. –Nyt EL on tullut mukaan SPR:n ystäväpalveluun, hän kertoi esimerkkinä.

Yhteistyötä olisi silti kaikkien paikalla olleiden mukaan vara tiivistää ja parantaa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.