Partiosta löytyy jokaiselle jotakin 

Ei savua ilman tulta. Jukka Äyrä neuvoi partiolaisia sammutuspisteellä. Elias Kultalahti uskalsi kokeilla sammutusta ensimmäisenä. 
Ei savua ilman tulta. Jukka Äyrä neuvoi partiolaisia sammutuspisteellä. Elias Kultalahti uskalsi kokeilla sammutusta ensimmäisenä. 
Ei savua ilman tulta. Jukka Äyrä neuvoi partiolaisia sammutuspisteellä. Elias Kultalahti uskalsi kokeilla sammutusta ensimmäisenä. 
Ei savua ilman tulta. Jukka Äyrä neuvoi partiolaisia sammutuspisteellä. Elias Kultalahti uskalsi kokeilla sammutusta ensimmäisenä. 

EVIPARTION lippukunta vietti kevätkauden päätöspäivää Evijärven paloasemalla 17. toukokuuta ja paloasema täyttyikin yli 40 innokkaasta partioharrastajasta. Illan aikana partiolaiset jaettiin ryhmiin, jotka kiersivät eri palomiesten suunnittelemia rasteja. Niillä tuli suorittaa erilaisia tehtäviä tai harjoitella palomiehen työssä vaadittavia taitoja. Myös palomiehen arkeen ja kalustoon partiolaiset pääsivät tutustumaan tarkemmin illan aikana.   

Kuluneeseen kauteen on riittänyt Evijärven partiolaisilla paljon erilaista puuhaa. Vartioryhmästä riippuen toimintaan on mahtunut mukaan retkiä lähialueille, tutustumista alueen luontoon tai maatilan eläimiin, yöpartiotapahtumaa tai vaikka seinäkiipeilyä. Syksyllä kesälomien jälkeen viikkotoiminta lähtee uudelleen käyntiin. Lippukunnan aktiivi Maritta Hanhikoski kertoo, että kaikille ikäkausille on omat merkkinsä ja niihin vaadittavat tehtävät, mutta tehtävien suorittamista voi suunnitella porukan mielenkiinnon mukaan. 

–Mielestäni partio opettaa sosiaalista kanssakäymistä ja ryhmässä toimimista, jatkaa Hanhikoski.  

–Sanoisinkin kaikille aikuisille ja nuorille, että tulkaa rohkeasti mukaan jakamaan omaa osaamistanne lapsille, sillä tarvitsemme aina johtajia mahdollistamaan partiotoiminnan jatkumisen, Hanhikoski pohtii.  

PARTIOTOIMINTAA järjestetään koko Suomessa 750 lippukunnan voimin ympäri maata. Suomen Partiolaiset ry on Suomen suurin nuorten vapaaehtoisjärjestö, jonka toimintaa kohdistetaan sopivaksi jokaiselle lapsesta aikuiseen.  

Sudenpentujen ryhmää Evipartiossa yhtenä aikuisena vetää Tiia Viiperi. Viiperille partiotoiminta oli uutta ja harrastus tuli osaksi perheen arkea, kun oma poika halusi aloittaa partioharrastuksen.  

–Aloitin silloin, kun oma poika oli ykkösluokalla ja aikuista tarvittiin mukaan vetäjäksi, Viiperi kertoo.  

–Sanoin kyllä, että itsellä ei ole kokemusta partiosta, mutta toista vuotta tässä ollaan jo oltu vetämässä mukana, naurahtaa Viiperi.  

Partioyhdistys painottaakin, että kaikki pohjautuu vapaaehtoisuuteen sekä mahdollisuuteen muokata harrastusta omannäköiseksi. Aikuiselle partiossa on tarjolla useita eri tapoja osallistua ja samalla voi olla osana mahdollistamassa harrastustoimintaa lapsille ja nuorille.  

Viiperi kertookin, että heidän ryhmänsä toiminta on muokattu omien mieltymysten ja mielenkiinnon pohjalta lapsia varten. Viiperi on yhdessä toisen vetäjän kanssa tutustuttanut lapsia retkeilystä aina liikenneturvallisuuteen unohtamatta yhteistä ajanviettoa potkukelkkailun tai lätynpaiston merkeissä.  

Noora Tupeli 

Luitko jo nämä?

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.