Markki-Partio saa oman partiomajan Reiskinkalliolle

Markki-Partio lähdössä lippukunnan yöretkelle Helvetinjärven luonnonpuistoon viime syksynä. Kuva: Jouni Lahti.
Markki-Partio lähdössä lippukunnan yöretkelle Helvetinjärven luonnonpuistoon viime syksynä. Kuva: Jouni Lahti.
Markki-Partio lähdössä lippukunnan yöretkelle Helvetinjärven luonnonpuistoon viime syksynä. Kuva: Jouni Lahti.
Markki-Partio lähdössä lippukunnan yöretkelle Helvetinjärven luonnonpuistoon viime syksynä. Kuva: Jouni Lahti.
MARKKI-PARTIO Kauhavan Kortesjärvellä on tänä vuonna rakentamassa eräkämppää Änttikankaalle Reiskinkalliolle. Lippukunnalla on alueella ennestään 2012 valmistunut Reiskin laavu.

–Olemme pitkään haaveilleet omasta partiomajasta ja saimme siihen sitten rahoituksen Aisaparilta, kertoo lippukunnanjohtaja Sami Nuottimäki.

Rakennuspaikka on kaukana autotiestä, jonka vuoksi rakentaminen saattaa olla haasteellista.

–Ajatuksena on, että valmistuttuaan majaa saisivat käyttää muutkin retkeilijät, kunhan vain noutaa avaimet etukäteen. Erämajaan ei luonnollisesti tule sähköä ja vettä, eikä lähistöllä ole vesistöäkään, joten vesi on tuotava majalle mukana.

Tällä hetkellä Markki-Partiossa toimii kaksi sudenpentujen ja kaksi seikkailijoiden ryhmää sekä yksi tarpojien ryhmä. Vaeltajaikäiset asuvat jo muualla tai käyvät lukiota ja keskittyvät opintoihinsa. Viikkotoimintaa vetää kahdeksan johtajaa, joista valtaosa on työikäisiä aikuisia.

–Meillä on tällä hetkellä johtajapula. Viime vuonna emme pystyneet ottamaan uutta ekaluokkalaisikäistä ryhmää, sillä aikuisia on vain tietty määrä, joka voi sitoutua, harmittelee Nuottimäki.

Hän sanookin arvostavansa korkealle lippukunnan viikkotoiminnan pyörittäjiä.

−Aktiiviporukka on tiivis ja toiminut pitkään. Se ansaitsee ison kiitoksen!

Retkiä luontokohteisiin

PARTIOTOIMINTAAN Markki-Partiossakin kuuluvat retket ja leirit, mutta erityisenä piirteenä toiminnassa ovat myös olleet vaellukset Sveitsiin Kanderstegin partiokotiin ja Norjaan Jotunheimenin kansallispuistoon. Retkiä varten on kerätty ensin muutama vuosi rahaa.

−Tänä vuonna on kolmas kerta, kun matka Kanderstegin partiokotiin tehdään. Nyt sinne lähtee pieni porukka. Partiokotiin Sveitsiin tullaan eri puolilta maailmaa. Paikassa voi majoittua teltoissa tai majoissa ja sieltä tehdään ympäristöön vaelluksia valmiita polkuja pitkin.

Markki-Partio on perustettu vuonna 1978, mutta vähemmän organisoitua partiotoimintaa on sitä ennenkin ollut jo pitkään. Nuottimäki kuvailee lippukunnan toiminnan kulkevan aalloissa − välillä on vilkkaampaa ja välillä taas hiljaisempaa. Tällä hetkellä lippukunnassa on kaikkiaan 83 jäsentä. Yhteistyötä tehdään lähialueiden lippukuntien kanssa.

–Otamme mielellämme joukkoomme uusia toimijoita, matalalla kynnyksellä pääsee mukaan, kutsuu Nuottimäki.

Lisää aihealueeseen liittyviä juttuja

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.