Yhteistyö oli voimaa partiokilpailussa

Lähtötehtävässä valmistettiin noppia puukalikasta sahan ja hiomapaperin avulla. Vitosryhmään kuuluivat ekaluokkalaiset Pinja Kangasmetsä, Piia Alalantela, Tyyne Koivukangas, Eetu Koskipuisto ja Otto Uusitalo.
Evijärven pururadan maastossa järjestettiin lauantaina sudenpentujen eli Evipartion 7–10-vuotiaiden lasten partiotaitokilpailut.

EVIJÄRVEN pururadan maastossa järjestettiin lauantaina sudenpentujen eli Evipartion 7–10-vuotiaiden lasten partiotaitokilpailut.

Pohjanmaan partiolaisten oli tarkoitus järjestää piirin yhteiset, vuotuiset seikkailijakisat jo toukokuussa, mutta ne peruuntuivat koronaviruksen takia. Ne siirrettiin syyskuulle, mutta silloinkaan ne eivät toteutuneet samasta syystä. Sen jälkeen piiristä ohjeistettiin, että koska tehtävät oli jo suunniteltu ja merkit olivat valmiina, lippukunnat voivat järjestää omat pienemmät kilpailunsa.

Päivän ohjelmassa testattiin muun muassa lasten puutyö-, ruoanlaitto- ja ensiaputaitoja sekä yhteistyökykyä.

Lähtötehtävässä askarreltiin noppia puukalikasta sahan ja hiomapaperin avulla. Pisteitä sai siitä, että nopat olivat kuution muotoisia ja silmäluvut oikein. Ruoanlaittopisteellä valmistettiin nakeilla, tomaateilla ja juustoraasteella höystetty munakas, tietysti perinteiseen tapaan trangia-retkikeittimellä. Ensiapurastilla puolestaan piti tunnistaa kuvista kolme vammaa ja tietää, millaista apua niihin annetaan.

LIPPUKUNNAN johtaja Maritta Hanhikoski korosti lapsille yhteistyön tärkeyttä.

–Monesti kaksi tunnollista tekee kaiken työn ja loput ovat omilla teillään. Mutta jokainen osaa jotakin ja hoksaa jotakin, ja kun kaikki tekevät yhdessä, tulee lopputuloksesta mahdollisimman hyvä, hän sanoi.

Hän toivoi, että lapsilta jäisi päivästä mieleen onnistumisen riemuja.

–Sellaisia, että ”Jes, me osattiin ja me selviydyttiin!” Toivon myös, että jäisivät pohtimaan oppimiaan asioita ja juttelemaan niistä keskenään myös kilpailun jälkeen.

EVIPARTIOON ilmoittautui tänä syksynä 20 uutta sudenpentua eli iso osa pitäjän ekaluokkalaisista. Eivätkä he pelkästään ilmoittautuneet mukaan, vaan he ovat myös osallistuneet toimintaan joka viikko.

–Olemme olleet paljon pihalla koko syksyn, kun sisätiloissa oleskelua ei ole suositeltu. Meillä on Evijärvellä paljon hyviä ulkoilupaikkoja, kuten laavuja ja kotia, joita olemme kierrelleet, Hanhikoski sanoo.

Partiotoiminta pyörii joka viikko vuoden ympäri, kesälomia lukuun ottamatta.

Lippukunnan johtaja sanoo, että myös aikuisten apua kaivataan aina lisää.

–Meillä jokaisella on jokin oma osaamisalueemme. Itse olen aina tehnyt paljon ruokajuttuja. Jos omaa osaamistaan haluaa käydä joskus opettamassa lapsille, niin meihin voi mielellään ottaa yhteyttä.

Hanhikoski itse on ollut mukana partiossa jo vuodesta 1966 lähtien. Niiltä vuosilta hän on oppinut paljon sosiaalisesta kanssakäymisestä.

–Kaikki harrastukset ovat hyviä, mutta partiossa oppii tulemaan toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa ja ottamaan toiset huomioon. Sen lisäksi partiossa oppii kaikkia pieniä taitoja: Laittamaan vähän ruokaa ja vähän rakentelemaankin jotakin, hän sanoo.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.