Markki-Partion toiminta pääsemässä taas vauhtiin

Kortesjärvellä toimii partiolippukunta nimeltä Markki-Partio. Syyskuun toisena päivänä on tiedossa Partiopuuskaksi kutsuttu tapahtuma Kitkalla, johon uudet toiminnasta kiinnostuneet toivotetaan lämpimästi tervetulleiksi.

HAUSKOJA hetkiä, uusien asioiden oppimista sekä mieleenpainuvia kokemuksia. Partioharrastus tarjoaa monenlaista ja monipuolista mielekästä tekemistä niin lapsille, nuorille kuin myös aikuisillekin.

Kortesjärveläisen Markki-Partion jäsenmäärä on tällä hetkellä noin 90 tuntumassa. Paikallisilta partioaktiiveilta harrastuksen koukuttavuutta tiedustellessa esiin nousee asioita, kuten seikkaileminen, yhteishenki ja ihmiset.

–Sitten tietysti elämykset ja kokemukset, joita ei olisi ilman partiotoimintaan lähtemistä muuten tullut koskaan koettua, Sirpa Saarijärvi tiivistää.

Kortesjärveläiset partiotoimijat kertovat partiossa tekemistä löytyvän moneen erilaiseen makuun. He kertovat monilla olevan vääriä uskomuksia liittyen partiotoimintaan.

-Ei ne solmut ole ollenkaan niin keskiössä kuin osalla saattaa olla ennakkoluuloja. Leirielämästä kiinnostuneille on omat juttunsa ja sitten taas esimerkiksi enemmän vaeltamisesta pitäville on omanlaiset kuvionsa. Partioharrastuksesta voi tehdä jokainen aivan oman näköisensä, Markki-Partion lippukunnanjohtaja Sami Nuottimäki tarkentaa.

UUTENA toimintamuotona Markki-Partiossa käynnistellään perhepartiotoimintaa. Kyseessä on alle kouluikäisille lapsille ja heidän perheilleen yhteinen tapa aloittaa partioharrastus.

Saarijärvi sanoo kyseessä olevan toimintamalli, jonka tarkoituksena on tarjota lapsiperheille yhteisiä mukavia hetkiä luonnossa.

–Se on myös onnistuessaan väylä entisille partiolaisille palata takaisin partiotoimintaan. Suunnitelmana olisi, että perhepartio kokoontuisi kerran kuussa, Saarijärvi kommentoi.

–Moni vanhempi on lähtenyt mukaan halustaan mahdollistaa nuorempien tekemistä. Perhepartio tarjoaa siihen matalan kynnyksen mahdollisuuden, Nuottimäki toteaa.

MARKKI-PARTIO on saanut Aisaparilta rahoitusta majan rakentamiseen Reiskin laavun yhteyteen. Projekti on vielä alkuvaiheessa, mutta suunnitelmina on edetä sen suhteen varsin rivakasti.

–Syksyn kartoitetaan sitä, kuinka hyvin saamme tekijöitä. Ensi vuoden aikana tavoitteena saada aikaan jotain näkyvääkin, Nuottimäki ilmoittaa.

Lippukunnanjohtaja Nuottimäki kertoo partiotoiminnan käynnistyvän ja aktivoituvan perinteisesti syyskuun alkupuolella.

–Syyskuun toisena päivänä aloitamme Partiopuuskalla. Se on Kitkalla järjestettävä yhteinen tapahtuma, jossa vanhat ilmoittautuvat partioon ja uudetkin jäsenet voivat tulla mukaan. Tapahtuma on kello 18 eteenpäin, Nuottimäki informoi.

Uudet jäsenet voivat ilmoittautua mukaan toimintaan käymällä tapaamisissa, soittamalla lippukunnanjohtajalle tai laittamalla sähköpostia.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.