Harjoittelun kautta museotyön erityispiirteet tutuiksi

Julkaistu:

Aihe:

SUOMEN museoliitto koordinoima poliitikon museoharjoittelukampanja järjestettiin viikolla 35. Viikon aikana 60 poliitikkoa tutustui ympäri Suomea museotyön erityispiirteisiin käytännönläheisellä tavalla.

Kampanjan aikana tehtiin näkyväksi museoiden toimintaa kulissien takana, tuotiin esille museoiden monipuolista työtä sekä koko Suomen kattavan museoverkoston yhteiskunnallista merkitystä.

–Haluamme tuoda esille päätöksentekotasolle kuinka tärkeässä roolissa kaikki museot ovat Suomessa. Moni ei esimerkiksi ymmärrä, että vain 30 prosenttia museotyöstä on yleisötyötä. Loput ovat kaikkea muuta, Kauhavan kaupungin museointendentti Hanna Rieck-Takala kommentoi.

Rieck-Takalan mukaan kesä Suomen jääkärimuseolla on sujunut todella kiitettävästi. Ilahduttava ilmiö on ollut uusien kävijäryhmien saapuminen museolle.

–Mukana on ollut enemmän nuoria ja lapsiperheitä. Kotimaan matkailun noste on näkynyt meilläkin, Rieck-Takala kertoo.

JÄÄKÄRIMUSEON suunnitelmissa on jatkaa normaalia käytännön arkea syksyllä, kunhan koronatilanne ei pääse pahenemaan.

–Sen puoleen toivomme tietenkin parasta. Joka tapauksessa kokoelmatyö jatkuu ja saimme taas uusia lahjoituksia paikalle, Rieck-Takala ilmoittaa.

–Museotyö ei koskaan lopu. Aina tulee uusia hankintoja ja kokoelmat jatkuvasti muuttuvat. Suomen Jääkärimuseollakin on mielestäni paljon mahdollisuuksia laajentua. Museoilla on paljon materiaalia, jota kaikkea ei aina pidetä esillä, Anne-Maj Salin toteaa.

Museotyöympäristönä Rieck-Takala antaa Suomen jääkärimuseolle kehuja.

–Tämä on mielenkiintoinen ja antoisa paikka. Esineistö mielenkiintoista ja asiakaskunta pääasiassa mukavaa, Rieck-Takala kehuu.

VIERAAKSI erilaisia museotyötehtäviä kokeilemaan käytännössä saapui kansanedustaja ja Kauhavan kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja Antti Kurvinen. Työharjoittelupäivän aikana Kurvinen tutustui muun muassa museoammattilaisten työtiloihin.

Päivän aikana Kurvinen arvioi oppineensa eniten museon hallussa olevien aineistojen laajuudesta.

–Täällä on mielettömästi aineistoa liittyen Suomen jääkäriliikkeeseen ja itsenäistymisen ajan tapahtumiin. Tämän lisäksi päivän aikana kävimme museon talouspuolta läpi ja säädöspuoleenkin tutustuttiin, Kurvinen tiivistää.

–Myös museokorttijärjestelmään tutustuminen oli myös mielenkiintoista ja heräsikin kysymyksiä voisikohan Suomen jääkärimuseonkin saada valtakunnallisen museokortin piiriin, Kurvinen jatkaa.

Kurvinen mainitsee Suomen jääkärimuseon olevan ainutlaatuinen kansainvälisen mittakaavan museo. Haasteita museolla on rakennuksen puolelta käytännön tekemisessä.

–Esimerkiksi tällä hetkellä tukipalveluissa on parantamisen varaa, Kurvinen tarkentaa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.