Naisvähemmistö loisti Lappajärven Cooperin testissä

Kiharusi ry ja yu-jaoston miehet aikovat järjestää Cooperin testin jälleen ensi kesäkuussa.

Julkaistu:

Aihe:

PUOLITOISTA minuuttia aikaa eli ehtii vielä yhden kierroksen!

Kuuluttaja Raine Savola kannusti näin kuntoilijoita, kun testiä oli takana kymmenen ja puoli minuuttia. Kahdentoista minuutin jälkeen hän vihelsi pilliin ja kuulutti testaajia jäämään paikoilleen. Kierrosmäärät laskettiin, metrit ynnättiin ja testituloksen sai välittömästi.

Kuntoliikunnassa on tärkeintä säännöllisyys ja itsensä haastaminen, ei muihin vertaaminen. Cooperissa omaa tulosta toki pystyy vertaamaan ikäisiinsä kuntotason arvioinnin taulukon avulla. Keskitason tulokseen riittää kolmekymppisellä miehellä yli 1 900 metriä ja naisella 1 700 metriä. Kun kaksikymppisellä miehellä erinomaiseen tasoon vaaditaan 2 800 ja naisella 2 700 metriä, niin yli viisikymppisellä vastaavasti 2 400 ja 2 200 metriä.

Lakkiaisten aattoillan cooperissa Nissin stadionilla oli silmiinpistävää naiskuntoilijoiden vähäinen osallistujamäärä. Ainoana naisena juossut hyytiäläläinen Melba de la Cruz Aguilar saavutti ikäluokassaan erinomaiseen kuntotasoon viittaavan tuloksen etenemällä liki kaksi ja puoli kilometriä. Siinä on esimerkkiä muille lappajärveläisnaisille.

Muuan veteraanikuntoilija totesi ennen koitosta, että juoksi testin viimeksi noin kymmenen vuotta sitten ja että eiköhän riitä jos näin vuosikymmenen välein testaa. Aiemmin paikkakunnalla järjestettiin säännöllisesti testit keväisin ja syksyisin, mutta nyt edellisestä testistä tuli kuluneeksi jo seitsemän vuotta. Testitilaisuudet antavat lisämotivaatioita treenaamiseen kun näkee oman kuntonsa kehittyvän.

Tapahtuman järjesti Kiharusi ry yhteistyössä Veikkojen yleisurheilujaoston miesten Rainen ja Arvin kanssa. Kiharusi ry on kansanterveystyötä tekevä järjestö, joka on saanut toimintaansa tukea Halpa Hallista ja Lappajärven Osuuspankista. Alustavan suunnitelman mukaan Cooperin testi järjestetään seuraavan kerran jälleen lakkiaisten aattoiltana eli perjantaina 4.6.2021. Nyt on sopivasti aikaa aloittaa kunnon kohotus.

Tulokset metreissä:

Tuomas Kujala 2715, Juho Kujala 2865, Eetu Kujala 1500, Antti Kallinki 2210, Esa Soukka 1660, Jaakko Alalantela 2905, Tapani Tyynelä 2975, Donato Rauhaniemi 2880, Pasi Rauhaniemi 2450, Melba de la Cruz Aguilar 2450, Henrik Nylund 2740.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.