Partiolaiset pääsivät antamaan lupauksensa

Sudenpennut marssimassa lipunkantajan johdolla vesitorninmäelle. Kuva: Evipartio

Julkaistu:

Kategoria:

,

”LUPAAN parhaani mukaan rakastaa Jumalaani, omaa maatani ja maailmaa, toteuttaa sudenpentujen ihanteita ja olla avuksi toisille”, kajahti Evijärven vesitorninmäellä viime keskiviikkona, kun 19 uutta ekaluokkalaista sudenpentua sekä pienempi joukko uusia kakkos- ja kolmosluokkalaisia sudenpentuja pääsivät viimein antamaan partiolupauksensa.

Partiolaisten lupauksenantotilaisuus, jossa lapset sitoutuvat partioliikkeen arvoihin, on perinteisesti pidetty kirkossa itsenäisyyspäivänä. Koronarajoitusten vuoksi sitä jouduttiin siirtämään moneen otteeseen, kunnes se päädyttiin lopulta järjestämään ulkona mahdollisimman juhlallisin menoin.

Sudenpennut marssivat lipunkantajan johtamana kulkueena kylän läpi vesitorninmäelle, jossa paloi nuotio ja jossa heidän vanhempansa odottivat.

Nuorisotyönohjaaja Eija Saarinen seurakunnasta — joka on partion taustayhteisö — piti pienen puheen, jonka jälkeen annettiin lupaus. Lopuksi laulettiin Meill’ on metsässä nuotiopiiri ja päästettiin ilmoille Evipartion oma huuto:

”Siimeksestä metsän, silmästä suon, sylistä järven tulee joukko iloinen ja sitkeä. Ei meitä voi juuriltamme kitkeä. Evipartio!”

Kun sudenpentujen tilaisuus saatiin päätökseen, samanlaiset juhlallisuudet pidettiin vielä isommille partiolaisille. Seikkailijoita on 11 ja tarpojia neljä.

–TOSI kiva ilta oli. Minua oli vaivannut, että meillä on tosi paljon uusia ekaluokkalaisia sudenpentuja, joilla ei ollut huivia. Sen takia keksimme, että järjestetään tällainen juhlallinen juttu keskellä kylää, Maritta Hanhikoski Evipartiosta kertoo.

Hänen mielestään tilaisuus oli mukava siksikin, että koronavuonna ei ole päästy järjestämään oikeastaan mitään. Syksy, talvi ja kevät on suositusten mukaisesti oltu pihalla niin paljon kuin mahdollista, ja partiokololla on tehty vain aivan välttämättömiä juttuja.

–Ollaan yritetty pyörittää viikkotoimintaa koko ajan ja oltu sitkeästi mukana. Itse ainakin ajattelen, että olemme tosissamme yrittäneet pitää lapsia partiossa mukana, Hanhikoski sanoo.

Nuoria ja aikuisia on tällä hetkellä mukavasti partiotoiminnan vetäjinä.

–Joka syksy kuitenkin tuo aina muutoksia. Nuorista aina joku lähtee opiskelemaan, ja aina on huoli syksystä, — mutta aina se on saatu jollain lailla järjestettyä.

Partiolaiset kokoontuvat vielä muutaman kerran ennen kuin he jäävät kesälaitumille. Lisäksi heinäkuun alussa on luvassa vaellusretki joka ikäryhmälle.

–Ihan pienten kanssa tehdään pieni päiväretki, isompien kanssa yhden yön retki ja kaikkein vanhimpien partiolaisten ja meidän aikuisten kesken lähdemme kolmeksi yöksi Seitsemisen kansallispuistoon.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.