Evijärvellä käveltiin lauantaina maaottelumarssin hengessä

Kävelykipinä 2021 -tapahtumaan olivat lähteneet mukaan myös Heta-Mari Hernesniemi tyttärensä Ellin sekä siskonsa Annukka Vinkanharjun ja tämän pojan Ilmarin kanssa. Kuva: Satu Koski

Julkaistu:

Kategoria:

,

TOUKOKUUSSA tuli kuluneeksi 80 vuotta Suomen ja Ruotsin välisestä maaottelumarssista, joka on maamme suurin kuntotapahtuma kautta aikojen. 

Talvisodan jälkeen toukokuussa 1941 kansa lähti kävelemään. Marssit keräsivät Suomessa 1 507 111 ja Ruotsissa 943 952 osallistujaa. Tämä maaottelu voitettiin ankeista ajoista huolimatta.

Nyt rankan koronavuoden jälkeen Tahko Pihkala -seura ja Suomen Latu ovat haastaneet kaikki suomalaiset jälleen kävelemään. Toukokuussa on tavoitteena järjestää turvallisesti eri yhteistyötahojen kanssa tuhat Kävelykipinä 2021 -kävelytapahtumaa eri puolella Suomea.

Toukokuun jälkeen osallistujat tai joukkueet voivat vielä jatkaa kävelemistä läpi kesän ja koota kilometrejä HSL:n ja Traficomin leikkimielisessä kävelykilometrikisassa, jossa tavoitteena on miljoona kilometriä.

EVIJÄRVEN Kävelykipinä 2021 -tapahtuma järjestettiin lauantaina Rantaraitilla.

–Väkeä tapahtumassa oli lähes joka ikäluokasta. Kävelijät kävelivät Rantaraitin upeissa järvimaisemissa iästä ja kunnosta riippuen kilometristä viiteen kilometriin, kertoo liikunta- ja nuoriso-ohjaaja Satu Koski.

Sekä tapahtumaan osallistuneet että myös kaikki muut evijärveläiset voivat jatkaa kävelemistään kävelykilometrikisassa lokakuun loppuun saakka. Heidän tulee vain ilmoittautua netissä mukaan kilpailuun osoitteessa www.kavelykilometrikisa.fi. Kisaan voi osallistua yksilökilpailussa, parikilpailussa tai vaikka joukkueena.

–Jos haluat lähteä evijärveläisten yhteiseen joukkueeseen mukaan, kirjaa ilmoittautuessasi joukkueen nimeksi Evijärvi ja koodiksi 62500, Koski kertoo.

Innokkaat kävelijät palkittiin uurastuksestaan arvontapalkinnoilla sekä makkaralla ja mehulla, joita oli tarjoilemassa 4H-yhdistys. Palkintoja arvonnassa voittaneille on asiasta ilmoitettu henkilökohtaisesti.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.