Evijärvi vei Veteliä vastaan käydyn pyöräilymaaottelun

Hannu Järvinen osallistui pyöräilymaaotteluun parhaana päivänä jopa kaksi kertaa. Kuva: Satu Koski

Julkaistu:

Kategoria:

,

LAATUAAN ensimmäinen, reilun viikon kestänyt pyöräilymaaottelu Evijärven ja Vetelin välillä polkaistiin käyntiin viime viikolla.

Kyseinen viikko on perinteisesti ollut valtakunnallinen pyöräilyviikko, mutta tänä vuonna pyöräilyviikko siirrettiin poikkeuksellisesti vasta syksyyn. Tämä ei kuitenkaan lannistanut järjestäjiä, vaan tapahtuma haluttiin järjestää siitä huolimatta 8.–16. toukokuuta.

–Maaottelu houkutteli varsinkin evijärveläiset hyvin mukaan. Facebookin evijärveläisten ja särkisten ryhmissä kommentoitiin lähes päivittäin omia pyöräilysuorituksia, kertoo liikunta- ja nuoriso-ohjaaja Satu Koski.

Harmillisesti yhtä aikaa maaottelun kanssa alkoi Särkikyläntien korjaus. Se ei estänyt evijärveläisiä pyöräilemästä, mutta toisin kävi veteliläisillä.

–Kuulin paristakin suusta, että veteliläisiä oli kääntynyt takaisin tietyön tullessa kohdalle.

Tämä tulos näkyikin maaottelun lopputuloksessa. Maaottelun ensimmäisinä pyöräilypäivinä veteliläiset meinasivat jo karata määrissä evijärveläisiltä, kun alkuviikosta tietyön teko aloitettiin Kaustisentien päästä. Tilanne kuitenkin kääntyi loppuviikosta päälaelleen, kun tietyö siirtyi myös kunnanrajojen toiselle puolelle.

LOPPUTULOS oli reilusti evijärveläisten hyväksi 127–74.

–Innon pyöräilyä kohtaan huomasi kuntalaisilla lisääntyvän somekirjoittelun myötä, sillä ensimmäisenä pyöräilypäivänä molempien kuntien vihkoihin tuli vain kuusi suoritusta. Viime sunnuntaina oli viimeinen pyöräilypäivä, ja tuolloin Evijärveltä pyöräiltiin laatikolle jopa 40 kertaa.

Eniten pyöräilysuorituksia maaottelun aikana teki Hannu Järvinen, joka kävi kirjaamassa nimensä vihkoon jopa yhdeksän kertaa.

–Pyöräilijöitä osallistui maaotteluun ilahduttavasti lähes kaikista Evijärven kylistä ja taajamasta. Eräs kuntoilija oli polkenut päivän aikana jopa 60 kilometriä.

MAAOTTELUN voittanut Evijärvi sai oikeuden arpoa pyöräilijöidensä kesken maaottelun pääpalkinnon. Virallisen arvonnan suorittivat liikunta- ja nuoriso-ohjaaja yhdessä kunnanjohtajan kanssa.

Pääpalkinnon, 85 euron lahjakortin evijärveläiseen liikkeeseen, voitti Hannu Jokisuu. Muita palkintoja voittivat Teija Tuncel, Kalle Kujala ja Eila Kontiainen. Palkinnot voi noutaa kunnantoimiston liikuntatoimistosta viraston aukioloaikoina.

–Koska pyöräilymaaottelu sai niin hyvän vastaanoton, teemme siitä joka vuotisen perinteen. Tämän lisäksi pyöräilymaaottelu tulee saamaan jatkoa jo syksyllä, tämän vuoden virallisella pyöräilyviikolla eli 28. elokuuta–5. syyskuuta, Koski kertoo.

Hän kiittää ahkeria pyöräilijöitä ja muistuttaa, että pyöräilyä voi jatkaa koko kesän. Kunnan jokavuotisen pyöräilykampanjan rastilaatikot löytyvät syyskuun loppuun saakka Haapajärvenkylästä, Inankylästä, Jokikylästä, kirkonkylän pururadalta, Kivijärvenkylästä, Laavuskalta, Lappajärven rajalta, Lahdenkylästä, Sillankorvasta ja Särkikylän risteyksestä.

–Jatkakaa hyvin alkanutta pyöräilykesää kirjaamalla nimenne myös näistä laatikoista löytyviin vihkoihin. Kampanjan päätteeksi arvomme kaikkien nimensä vihkoihin kirjoittaneiden kesken polkupyörän sekä kuukausittain tavarapalkintoja.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.