Rukajärven 24. Pioneeripataljoonan juhlakokouksessa muistettiin Aarre Öörnin 99. syntymäpäivää 

Juhlakokousväki yhteiskuvassa 12.5.2023 Kivitipussa Lappajärvellä. Samalla vietettiin Veteraani Aarre Öörnin 99-vuotisjuhlat.
Juhlakokousväki yhteiskuvassa 12.5.2023 Kivitipussa Lappajärvellä. Samalla vietettiin Veteraani Aarre Öörnin 99-vuotisjuhlat.
Juhlakokousväki yhteiskuvassa 12.5.2023 Kivitipussa Lappajärvellä. Samalla vietettiin Veteraani Aarre Öörnin 99-vuotisjuhlat.
Juhlakokousväki yhteiskuvassa 12.5.2023 Kivitipussa Lappajärvellä. Samalla vietettiin Veteraani Aarre Öörnin 99-vuotisjuhlat.

SUOMALAISUUDEN ja J.V. Snelmannin päivänä, 12.5.2023 pidettiin Rukajärven Pioneeripataljoona 24. juhlakokous Kivitipussa Lappajärvellä. Tuosta pataljoonasta on elävänä keskuudessamme enää kolme veteraania ja nyt 50. juhlakokouksessa heistä paikalla oli lappajärveläinen Aarre Öörni. Kokousta johti Mikko Päällysaho ja kokouksen järjestäytymisen jälkeen pidettiin hiljainen hetki Heikki Mäki-Kojolalle, Yrjö Savolalle, Pauli Uusimäelle ja Kai Asplundille.  

Kokouksessa runonlausuntaa esitti Anne Savola-Vaaraniemi ja musiikista vastasivat Mikko Päällysaho sekä Erkki Korkiatupa. Mikko Päällysaho luki veteraanien oman ohjeistuksen viimeisten veteraanien hautajaisiin.  

Samassa kokouksessa vietettiin myös Aarre Öörnin 99:ttä syntymäpäivää. Päivänsankaria huomioitiin onnitteluin sekä Jotos-muistomerkin pienoismallilla numero 99. Jotos-muistomerkin pienoismallin luovutti Rukajärven perinneyhdistys. Veteraani Aarre Öörni luovutti perinneyhdistyksen puheenjohtaja Tenho Tikkaselle Kauhavalla Iisakki Järvenpään puukkotehtaalla valmistetun Mannerheim-puukkopistimen, jonka aikoinaan Akseli Gallen-Kallela oli suunnitellut.  

Juhlapuheen juhlakokouksessa piti perinneyhdistyksen puheenjohtaja Tenho Tikkanen, jonka jälkeen Eino Korri Lappajärveltä toi tervehdyksen veteraaniyhdistykseltä, mukana Korrilla oli pitkään toiminnassa mukana ollut Teuvo Sadeharju, niin ikään Lappajärvellä. Kokous päätettiin Korkiatuvan esittämään Veteraanin Iltahuutoon. Juhlavan kokouksen jälkeen nautittiin keittolounas, jonka päälle Aarre Öörni tarjosi kakkukahvit.  

Luitko jo nämä?

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.