Sotaveteraaniliiton kultainen ansioristi kahdelle lappajärveläiselle veteraanille

Yrjö Ahola

Julkaistu:

Aihe:

Sotaveteraaniliiton korkein tunnustus, kultainen ansioristi, oli myönnetty lappajärveläisille sotaveteraaneille Yrjö Aholalle ja Aarre Öörnille. Kultaiset ansioristit luovutettiin ansioituneille sotaveteraaneille tiistaina 15. päivänä maaliskuuta kuluvaa vuotta 2022. Merkit luovutettiin Lappajärven sotaveteraanijärjestön toimesta; luovuttajina Eino Korri ja Teuvo Sadeharju. 

Öörnin ansioristin luovutus tapahtui hänen kodissaan, jonne oli järjestetty lämminhenkinen pieni tilaisuus.
–Eino Korri kertoi luovutustilanteessa, kuinka Aarre Öörni oli kuulunut veteraanijärjestön hallitukseen ja kuinka arvostetulla veteraanilla oli vankat mielipiteet, joita me nuoremmat arvostimme. Korri vielä lisäsi, että veteraaneja on elossa Lappajärvellä neljä henkilö sekä yksi miinanraivaaja.

Toinen kultaisen ansioristin saaja oli Yrjö Ahola. Aholan ansioristin luovutus tapahtui Lappajärven Lintukodissa, jossa Ahola asustaa. 
–On ilo luovuttaa sinulle kunnioitettu sotiemme veteraani Yrjö Ahola tämä kultainen ansioristi. Olet ollut mukana veteraanien tilaisuuksissa aktiivisesti ja johtokuntamme jäsen yli 10 vuotta, Teuvo Sadeharju lausuu Yrjö Aholalle.

Mainos

Näiden kahden veteraanin yhteen laskettu ikä on liki 200 vuotta. Tämä vuosi on viimeinen toimintavuosi sotaveteraaniliitolla, sen jälkeen toiminta siirtyy perinneyhdistykselle. Veteraanipiirien pohjalta on perustettu yhdeksän alueellista perinneyhdistystä. Kaikki suunnitteilla olevat perinneyhdistykset ovat operatiivisia vuoden 2024 aikana. Perinneyhdistykset sekä niiden paikalliset perinnetoimikunnat jatkavat veteraanipiirien ja –yhdistysten toteuttamaa käytännön tukityötä. Useassa tapauksessa vanhat ja tutu toimijat jatkavat tätä arvokasta työtä.

Näillä sanoilla tervehdin ja onnittelen, näin jälkikäteen, Teitä arvoisat sotiemme veteraanit juhlapäivänne johdosta ja toivon Teille hyvää vointia ja terveyttä.
 

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.