Kukkasalonki Kastanja juhlii 25-vuotispäiväänsä lättykesteillä 

Vimpelissä toimiva Kukkasalonki Kastaja juhlii 25-vuotista toimintaansa. Kuvassa yrittäjä Eila Lakaniemi.
Vimpelissä toimiva Kukkasalonki Kastaja juhlii 25-vuotista toimintaansa. Kuvassa yrittäjä Eila Lakaniemi.
Vimpelissä toimiva Kukkasalonki Kastaja juhlii 25-vuotista toimintaansa. Kuvassa yrittäjä Eila Lakaniemi.
Vimpelissä toimiva Kukkasalonki Kastaja juhlii 25-vuotista toimintaansa. Kuvassa yrittäjä Eila Lakaniemi.

−TARJOAMME kaikille asiakkaille ja kyläläisille lättyjä ja mehua pihateltassa perjantaina 19.5. kello 10–14 välisenä aikana, niin kauan kuin taikinaa riittää. Ohjelmassa on myös arvontaa, tarjouksia ja kesäkukkamyyntiä normaalin aukioloajan puitteissa, kertoo yrittäjä Eila Lakaniemi. 

Kukkasalonki Kastanja aloitti toimintansa vuonna 1998, yritys osti seuraavana vuonna Kauppahuoneen toiminnan ja vuonna 2014 toiminta laajeni edelleen kukka- ja hautaustoimistopalveluihin. Nykyisiin tiloihin siirryttiin kahdeksan vuotta sitten.  

Neljännesvuosisadassa on moni asia muuttunut. Lakaniemi kertoo, että aluksi tuotevalikoimiin kuului myös kirjakauppatavaraa, leluja ja luontaistuotteitakin. Tänä päivänä keskitytään kukkiin ja lahjatavaroihin sekä hautauspalveluihin.  

−Kastanjan lahjatavaravalikoima on erilainen kuin markettien. Yksi tuotevalikoimien erityispiirre ovat parfyymit, joita ei lähialueilta muualta löydy. Talviaikoina on ollut myynnissä myös vimpeliläisten tekemiä villasukkia ja pipoja. 

Kukkatarjontaa on tänä päivänä muuallakin, mutta ammattitaito on se, mikä erottaa kukkakaupan ja markettien tarjonnan. 

−Meiltä haetaan nimenomaan sidottuja kimppuja. Lisäksi huollamme kesäkukkiamme ja totutamme ne sisälämpötilasta ulko-olosuhteisiin. Tällöin kasvit voivat jatkossakin hyvin, kun asiakas vie ne omalle pihalleen tai vaikkapa haudalle. Meiltä voi tilata myös istutuksia haudalle, esimerkiksi keväisin narsisseja ja orvokkeja sekä syksyisin kanervia.  

Enemmän elämäntapa kuin työ

PUUTARHURIKSI ja floristiksi opiskellut Lakaniemi on kokenut alan omakseen. Työn parhaaksi puoleksi hän nimeää kanssakäymisen asiakkaiden kanssa. Hautauspalvelupuolella työ on opettanut tekijäänsä. −Surevan ihmisen kohtaaminen on ainutkertainen tilanne.   

Haasteelliseksi työssä Lakaniemi mainitsee sen, että päivät venyvät, eikä työtunteja lasketa. Alalla työ painottuu viikonloppuihin ja silloin kun muut juhlivat, Kastanjassa ollaan tiiviisti töissä.  

−Mutta siihen on tottunut. Tämä on enemmänkin elämäntapa kuin työ, ja minulla on täällä myös osaavat apulaiset. 

Maailma on monelta osin muuttunut ja kaupan alalla asiakkaiden suorittamat nettitilaukset vaikuttavat pienten paikkakuntien yrityksien toimeentuloon.  

−Toivon, että paikallisia palveluita käytettäisiin. Ei ole itsestään selvää, että kaikki palvelut pysyvät, vaan niitä pitäisi myös käyttää. 

Kukkasalonki Kastanja toimii Vimpelissä myös Järviseudun Sanomien asiamiespisteenä. Myynnissä on lehden irtonumeroita ja erilaiset ilmoitusasiat hoituvat Kastanjan kautta. 

Kukkasalonki Kastanjasta vuosien varrella tehtyjä juttuja

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.