20 vuotta kukkakauppiaana

Kevään uutuus on tillandsia-kasvi, joka ottaa ilmasta tarvitsemansa ja viihtyy vaikka lasisessa astiassa, kertoo Eila Lakaniemi.
Vimpeliläinen Kukkasalonki Kastanja on paitsi kukkakauppa ja hautaustoimisto, myös sisustus- ja lahjatavarakauppa. Se on toiminut nyt 20 vuoden ajan.

Alun perin Eila Lakaniemi perusti kukkakaupan Terttu Lakaniemen kanssa. Se toimi joulukuuhun 2014 saakka Nelimarkan kiinteistössä, kunnes Kukkasalongin toimiala laajentui hautauspalvelulla Mikko ja Sinikka Järviahon jäädessä eläkkeelle. Aiemmin kukkien rinnalle oli tullut Riitta-Maija Anttilan Kauppahuoneen toiminnan päättymisen myötä uusia tuoteryhmiä, kuten hajuvesiä ja lahjatavaroita. Nykyisin Kastanjan tiloista löytyy kaikkea leikkokukista viherkasveihin ja sisustustavarasta koruihin. Sidontatöitä syntyy sekä ilon että surun hetkiin.

Lakaniemi kokee ajan menneen nopeasti mielekkään työn parissa.

–Tämä on mun juttu! Sama miten pitkää päivää teen, aina vain tykkään työstäni.

Kukkakaupoissa sesongit työllistävät, mutta toisaalta vaihtelevuus on Lakaniemen kokemuksen mukaan työn suola. Hän pitää asiakaspalvelusta, ja onnistumisen kokemuksia saa aika ajoin.

–Työ palkitsee, saa tehdä kukista kaunista. 

Lakaniemen apuna yrityksessä työskentelee kaksi henkilöä, ja tarvittaessa sesonkeihin löytyy apukäsipareja. Kuitenkin Kastanjassa olisi paikka auki ihmiselle, jolta sidontatyöt onnistuvat, ja jolla olisi hyvä työmoraali.

Tänään Kukkasalonki Kastanjassa juhlitaan kello 10-16 tarjoilujen ja yllätysten kera.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.