Etelä-Pohjanmaan TE-toimistot tehokkaimpia

Työministeriö ohjaa TE-toimistoja erilaisilla tulostavoitteilla antaen raamit keskeisille toiminnoille ja käytettävät resurssit.

Etelä-Pohjanmaa on manner-Suomen toiseksi pienintä työttömyysaluetta ja tarjolla on entistä enemmän tarjolla avoimia työpaikkoja. Kaikenikäiset ovat päässeet töihin tai palveluiden piiriin, mikä näkyy tilastoissa eri ikäryhmien tasaisen työttömyyden vähenemisenä. Erityisen paljon on vähentynyt pitkäaikaistyöttömien määrä.

Maakunnassa tilanne on varsin hyvä tavoitteiden (mm. laajan rakennetyöttömien max. määrä, työttömyyden virrat yli kolmen kuukauden työttömyyteen) näkökulmasta tarkasteltuna – tuloksellisuudessa ja kokonaistehokkuudessa Etelä-Pohjanmaan TE-toimistot ovat maan kärkeä.

Huoli osaavasta työvoimasta

Työttömyysluvut näyttävät hyviltä, mutta työnantajapuolella on pulaa ammattitaitoisista työntekijöistä. Lapualla 16. toukokuuta pidettävässä "Osaava työvoima kasvun mahdollistajana" -seminaarissa keskustellaan, mitä osaavan työvoiman saatavuuden parantamiseksi eri toimialoilla voitaisiin tehdä. Etelä-Pohjanmaan yrityksille, kunnille, koulutusorganisaatioille ja julkisille toimijoille suunnatussa tilaisuudessa pääpuhujana on Esko Aho.

Lisätietoa seminaarista Etelä-Pohjanmaan liiton sivuilta

Jaa juttu: