Puuta veistettiin kilpaa Kivitipussa 

Alussa oli vain pölkkymetsä. Kinnunen totesi perjantaina.
Alussa oli vain pölkkymetsä, Samuli Kinnunen totesi perjantaina.
Alussa oli vain pölkkymetsä. Kinnunen totesi perjantaina.
Alussa oli vain pölkkymetsä, Samuli Kinnunen totesi perjantaina.

ÄITIENPÄIVÄVIIKONLOPPUNA moottorisahat pärisivät ja kädet käyttivät veistotyökaluja Lappajärven Kivitipussa. Tusina kilpailijaa mittelivät paremmuudesta veistokilpailussa, jossa aiheena oli ”Eläimet ja taruolennot.” Kilpailua oli ideoitu jo aiemmin syystalvella ateljee Autio Tapio Aution, Samuli Kinnusen ja tiimin toimesta. Tapahtumasta kaavaillaan jokavuotista tapahtumaa.  

–Tehtiin tapahtumasta kivatapahtuma, johon innostettiin kaikki huiput ja nuoret mukaan tapahtumaan, Samuli Kinnunen ja Tapio Autio kertoivat. He lisäsivät, että miljöö tapahtumalla on mitä loistavin ja yleisön oli helppo seurata tapahtumaa Kivitipun alueella. 

Paikalla, hyvässä säässä ratkottiin voittaja, joka oli Raimo Hautaluoma Jalasjärveltä teoksellaan ”Rohkea Maahinen.” Toisena palkittiin Timo Nevalainen Pyhäjärveltä, ”Nousi Lappajärvestä.” Pronssilla oli Christian Häggman Ähtävältä, ”Lentomatka Lappajärvelle.”  

Kilpailijoilla täytyy olla silmää, jotta hahmo löytyy annetun tukin sisältä ja puun olemus voidaan käyttää hyödyksi.  

Järviseudun erikoispalkinnon kuittasi Pekka Niskanen Haapajärveltä. Niskanen kertoi työskennelleensä kivimiehenä kaivoksessa, mutta hyvin puun veistokin kävi laatuun näin maan pinnalla.  

Kaikkien kilpailijoiden mieleen oli oiva miljöö Lappajärven selän siintäessä kilpailualueen vieressä. Myös sää suosi järjestelyjä alueella.  

Tuomaristossa toimi arvovaltainen raati: Itseoikeutettuna kuningas metsuri Jaakko Pessinen, Tapio Autio, Anssi Kuusela ja Jari Laasala. Tuomariston työ oli haastava, kaikkien töiden ollessa niin laadukkaita ja hyviä. Voittaja ja teokset laitettiin paremmuusjärjestykseen kello 17.30 mennessä lauantai-iltana. 

–Ensin oli tyhjä ranta, sitten pölkkymetsä ja lopulta tusina toinen toistaan komeampia puuveistoksia, totesi Samuli Kinnunen.  

Järviseudun Sanomien erikoispalkinnon voittanut Timo Niskasen työ ”Kraatterin löytö”.
Raimo Hautaluoma ja voittoisa teos.

Tapahtuman isän, Tapio Aution ateljee Tapolanvuorella on hieno nähtävyys

Sekä tämä juttu Ylellä: https://yle.fi/a/3-9072505

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.