Evijärven lukiolaiset tutustuivat Euroopan unionin toimintaan Strasbourgissa

EPAS-ryhmän opiskelijat Strasbourgissa parlamenttitalon edustalla. Kuva: Tuija Saarteinen.
EPAS-ryhmän opiskelijat Strasbourgissa parlamenttitalon edustalla. Kuva: Tuija Saarteinen.
EPAS-ryhmän opiskelijat Strasbourgissa parlamenttitalon edustalla. Kuva: Tuija Saarteinen.
EPAS-ryhmän opiskelijat Strasbourgissa parlamenttitalon edustalla. Kuva: Tuija Saarteinen.

Evijärven lukion EPAS-ryhmä pääsi pitkän valmistelu- ja varainkeruu-urakan jälkeen matkustamaan Ranskan Strasbourgiin ja osallistumaan Euroscola -päivään. EPAS-ryhmä on talven ja kevään mittaan järjestänyt muun muassa vaalipaneelin sekä useita myyjäisiä ja saanut useampia yrityslahjoituksia, joista saaduilla varoilla matka voitiin toteuttaa. 

12 lukio-opiskelijaa ja kaksi lukion opettajaa lähtivät matkaan varhain aamuyöllä 2.5. Kokkola-Pietarsaaren lentoasemalta, josta välilaskun kautta ryhmä laskeutui Frankfurtiin suurkaupungin melskeeseen. Saksasta matka jatkui linja-autolla Ranskan puolelle Strasbourgiin. Ensimmäinen päivä Ranskassa kului lepäämiseen, mutta illalla matkailijat pääsivät vielä tutustumaan kaupunkiin ja sen historiaan jokilaivaristeilyn muodossa. Seuraavana päivänä opiskelijat pääsivät vierailemaan Strasbourgin upeassa katedraalissa, tekemään ostoksia ja osallistumaan kaupunkikierrokselle oppaan kanssa. 

Torstaina 4.5. koitti varsinainen Euroscola -päivä, jota varten oltiin valmistauduttu harjoittelemalla politiikkasanastoa ja kaivamalla puvut ja hameet esille. Euroscola -päivänä opiskelijoita kaikista EU:n jäsenmaista kokoontuu Euroopan parlamenttiin tutustumaan Euroopan unionin toimintaan. Opiskelijoille tarjotaan myös omalta osaltaan mahdollisuus vaikuttaa nuorten osallisuuden edistämiseen unionin toiminnassa. Päivän aikana opiskelijat voivat pitää omia puheenvuorojaan sekä tutustua europarlamentaarikon työhön. Myös Evijärven ryhmä pääsi ääneen, kun opiskelija Jenna Lehto, sai puheenvuoron EU:n vihreää siirtymää koskevassa keskustelussa. Nuoret saivat myös esittää omia kysymyksiään Euroopan parlamentin varapuheenjohtaja Pina Piciernolle ja parlamentin virkahenkilöstön jäsenelle. 

Mainos

Kotimatkalle ryhmä lähti 5.5. hyvin tyytyväisinä onnistuneeseen matkaan. Matkan aikana oli nähty ja koettu paljon uutta ja mielenkiintoista.

-Euroscola avarsi näkemystä siitä, miten poliittiset asiat toimivat käytännössä Euroopan tasolla, kertoo EPAS-ryhmän opiskelija Alisa Koivukangas. EPAS-ryhmäläiset palasivat kotiin mukanaan monenlaisia uusia kokemuksia sekä tietoa ja ajatuksia Euroopan unionin toiminnasta ja eurooppalaisuudesta. 

Strasbourgin matkan ovat mahdollistaneet yhdessä lukuisat yksityishenkilöt ja yritykset, jotka ovat rahallisesti tukeneet matkaa myyjäisten, myyntikampanjoiden ja lahjoitusten kautta. Evijärven lukion EPAS-ryhmä haluaa yhdessä kiittää heitä kaikkia sekä seuraavia yrityksiä ja tahoja, jotka ovat tukeneet matkan toteutumista: Aito-Palvelu Oy, Evijärven Autohuolto Ky, Jannen Kone, Lvi-Asennus Kujala Oy, MLL Evijärvi Ry, Pihatyö Perkkalainen Ky ja Rafterline Oy. EPAS-ryhmän opiskelijat haluavat osoittaa myös suuret kiitoksensa matkalla mukana olleille opettajille, Tuija Saarteiselle ja Henri Salmiselle, jotka olivat korvaamaton tuki ja apu niin matkan aikana, kuin sen suunnitteluvaiheessakin. 

Minttu Kangasmetsä

Lisää uutisia aiheena Evijärven lukio:

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.