Evijärven lukion penkkariviikko päättyi vanhojentanssihumuun

Evijärvellä vanhojentansseissa pyörähteli kahdeksan paria. Kuva: Evijärven lukio
Evijärvellä vanhojentansseissa pyörähteli kahdeksan paria. Kuva: Evijärven lukio
Evijärvellä vanhojentansseissa pyörähteli kahdeksan paria. Kuva: Evijärven lukio
Evijärvellä vanhojentansseissa pyörähteli kahdeksan paria. Kuva: Evijärven lukio
VIIME viikolla Evijärven lukion abiturientit valmistautuivat lukulomalle lähtöön penkkarien merkeissä. Viime keväänä alkanut perinne nelipäiväisestä penkkarijuhlinnasta sai jatkoa tänäkin vuonna.

Penkkarijuhlintaan kuului tavan mukaan kolme erilaista teemapäivää, joiden johdosta nähtiin toinen toistaan erikoisempia tyylinäytteitä sekä tietysti perinteinen penkkaripäivä, jonka aikana abiturientit kiertelivät heittelemässä karkkeja ja maalailemassa muiden oppilaiden kasvoja.  

Perjantaina 10. helmikuuta päivän teemana oli pukeutua 2000-luvun alun tyyliin. Päivän aikana nähtiin lukuisia upeita teeman mukaisia asuja, kampauksia ja meikkauksia.  

Maanantaina vietettiin “ari-päivää”, joka on ainakin monille nuorille jo tuttua sosiaalisesta mediasta. Ari-päivän ideana on pukeutua joksikin, jossa on mukana ari-pääte. Päivän aikana koulun käytävillä nähtiin muun muassa teekkari, festari ja portsari.  

Viimeisenä teemapäivänä ainakaan opettajien ei ollut tarpeen suunnitella erikoisia asuja, sillä tiistain teemana oli pukeutua joksikin Evijärven keskikoulun tai lukion opettajaksi.  

Penkkaripäivänä keskikoulun ja lukion opiskelijat pääsivät jo aamusta nauttimaan abien taidonnäytteistä päästessään lukemaan käytäville ripustettuja diplomeita ja abiturienttien luomia meemejä. Perinteiden mukaisesti myös lukiolaisten taukotilat olivat saaneet “uuden ilmeen” ja nuoremmat lukio-opiskelijat saivat kääriä hihansa saadakseen taukotilat järjestykseen.  

Vanhojentanssit päättyivät tanssijoiden itse suunnittelemaan tanssiin sekä konfettisateeseen.

Penkkariviikko sai arvoisensa päätöksen, kun abiturientit marssivat lukulomalle iloisin mielin ja lukion toisen vuoden opiskelijat pääsivät viettämään perjantaina vanhojenpäivää tanssien merkeissä. Tänä vuonna vanhojentansseja päästiin viettämään ensimmäistä kertaa tavalliseen aikaan sitten korona-ajan alkamisen.  

–Tanssit eivät juurikaan jännittäneet, muuten kuin vasta vähän ennen sitä h-hetkeä. Nyt tanssien jälkeen fiilis on kuitenkin ihan hyvä, kun tanssit menivät ihan nappiin, kertoo Jenna Lehto, joka tanssi perjantaina parinsa Jonne Luoma-ahon kanssa.  

Tanssipareja oli tänä vuonna kahdeksan, mutta erityisesti viejiä jouduttiin järjestämään ensimmäisen vuoden opiskelijoista. Tämä ei kuitenkaan menoa haitannut, sillä tanssiporukan yhteishenki oli hyvä alusta lähtien. Päivän aikana tanssijat esiintyivät useaan kertaan, sillä tanssimassa käytiin myös Kortesjärven yhtenäiskoululla ja Evijärven hyvinvointiasemalla Antinrinteen asukkaille. Tanssin opetuksesta vastasi Evijärven lukion liikunnanopettaja Eveliina Niemi.  

–Haluamme kiittää Eveliinaa tästä kaikesta, sillä ilman häntä tätä vanhojenpäivää ei olisi ikinä saatu aikaan, tanssijat toteavat.  

Penkkareissa nähtiin jälleen upeita asukokonaisuuksia.

Minttu Kangasmetsä 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.