Evijärven lukion abiturientit laajensivat penkkariperinteitä

VASEN KUVA: Sulo Mustajärvi oli korvannut reppunsa roska-astialla. Koulukirjojen lisäksi roska-astiaan saa myös kaverin mahtumaan, kuten Asser Koivisto kuvassa osoittaa. KESKIKUVA: Yhdeksäsluokkalaiset Matti Latukka (vas.) ja Samuel Nenonen pukeutuivat pukukoodin mukaisesti työvaatteisiin. OIKEA: Abiturientit olivat vanhan tavan mukaan jättäneet lukiolaisten taukotilaan siivottavaa muille opiskelijoille. Kuva: Emilia Kontiainen

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

EVIJÄRVEN lukion abiturientit juhlistivat jälleen lukulomalle lähtöä penkkareiden merkeissä. Perinteistä poiketen tänä vuonna abit olivat aikaisemmin yksipäiväisen penkkaritapahtuman sijasta laajentaneet tapahtumaa neljäpäiväiseksi.

Evijärven lukiolle ja keskikoululle suunnattu penkkariviikko koostui kolmesta teemapävästä, jotka saivat hyvän vastaanoton lukiolaisten, yläkoululaisten sekä joidenkin opettajienkin keskuudessa.

Teemaviikko alkoi maanantaina 14.2., jolloin päivän teemana oli suuren suosion saanut ”Korvaa reppusi luovasti -päivä”. Päivän ideana oli kuljettaa koulutavarat millä tahansa muulla keinoin, kuin reppua käyttämällä. Päivän aikana nähtiinkin hyvin luovia ratkaisuja, sillä koulukirjoja oli pakattu muunmuassa matkalaukkuun, pallogrilliin ja nukenrattaisiin. Luovimmat ratkaisut palkittiin. 

Tiistain teemana oli pukukoodi, jonka mukaan tuli pukeutua pyjamaan tai muutoin mahdollisimman rennosti. Pukukoodi oli laadittu myös keskiviikolle, jolloin sonnustauduttiin työvaatteisiin. Huomiotakkeja ja -housuja oli löytynyt yllättävän monen nuorenkin vaatekaapista.

Laajemman penkkariviikon järjestäminen oli vaatinut abiturienteilta huomattavasti enemmän ideointia ja vaivannäköä kuin supistetumman penkkaritapahtuman järjestäminen.

ABITURIENTTI Iris Takamaan mukaan penkkariviikkoa oli alettu suunnittelemaan jo tammikuussa, miltei heti kevätlukukauden alettua.

Takamaa kertoo, että tapahtuma on suunniteltu ja toteutettu yhteistyössä kaikkien abien kesken.

–Jaettiin lähinnä eri kaveriporukoille tehtäviä, jotka sitten kaikki toteuttivat omat työnsä. Ideoista ja muutoksista keskusteltiin sitten yhdessä luokan kesken, Takamaa lisää.

Takamaan tiedossa ei ole, että Evijärven lukiossa olisi aikaisemmin vietetty penkkareita näin laajassa muodossa.

Päällisin puolin abien tunnelmat kohti lukulomaa ja kevään ylioppilaskirjoituksia mentäessä ovat hyvin hilpeät mutta tietyllä tavalla haikeat, kun yksi elämänvaihe lähenee loppuaan.

–Ihan hyvillä mielin kohti lukulomaa ja ylioppilaskirjoituksia. Tietysti vähän haikea olo, kun koulukavereita ei sitten näe enää samalla tavalla, kuin ennen. Kesää kohti myös hyvillä mielin, ylioppilaskirjoitusten jälkeen on tiedossa töitä. Syksyn kannalta tulevaisuuden määrittää tietysti se, että saanko jatko-opiskelupaikkaa, Takamaa kertoo.

PENKKARIVIIKKO huipentui torstaihin, jolloin abit olivat perinteen mukaan pukeutuneet naamiaisasuun ja kiertelivät jakamassa makeisia. Päivän ajaksi abit olivat keksineet monenlaista ohjelmaa. Aamulla oppilaita ja opettajia piristi abiradio. Abigaala ohjelmanumeroineen viihdytti iltapäivällä lukion opiskelijoita sekä osaa opettajista ja koulun henkilökunnasta.

Minttu Kangasmetsä

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.