Petra Olli huomenna EM-molskille

Petra Ollin suorituksia arvokisojen molskilla jännitettiin viimeksi lokakuussa, kun hän voitti kultaa Budapestin MM-paineissa.

Julkaistu:

Aihe:

HUOMENNA pääsee jännittämään Lappajärven Veikkoja edustavan Petra Ollin suorituksia arvokisojen molskilla. Torstai on hänen ensimmäinen kisapäivänsä painin EM-kilpailuissa Romanian Bukarestissa.

Viime vuonna Olli voitti Euroopan mestaruuden ja maailmanmestaruuden. Menestys toi runsaasti huomiota.

–Kyllähän siitä aikamoista hullunmyllyä tuli, mutta oli mukavaa nähdä monien ihmisten iloiset ilmeet, kun he selvästi nauttivat voittamastani mestaruudesta. Lappajärven kansanjuhla kruunasi kaiken, Olli toteaa.

Juhlatilaisuuksia ja haastatteluja kertyi riittävästi.

–Loppuvuodesta olin jo aika väsynyt kaikkeen hössötykseen. En oikeastaan nauti huomion keskipisteenä olemisesta. Parasta on vain olla kotona ja viettää aikaa rakkaimpien kanssa.

VÄHITELLEN alkoi treenaaminen uuteen kauteen. Olli on harjoitellut Kuortaneen lisäksi ulkomailla.

–Tammikuussa olin leirillä Venäjällä, helmikuussa Ruotsissa ja maaliskuussa Kazakstanissa.

Ruotsissa hän aikoi osallistua kilpailuihinkin, mutta ne jäivät väliin sairastumisen vuoksi. Helmikuun lopulla hän otteli Bulgariassa kolmanneksi.

–Se oli jälleen hyvä muistutus, että töitä pitää tehdä.

Muuten valmistautuminen EM-kilpailuihin on sujunut suunnitelmien mukaan. Olli kehuu, paitsi valmentajiaan, myös fysioterapeuttiaan Maarit Keskistä.

–Kun kroppa pysyy kunnossa, voi harjoitella täysipainoisesti.

Kilpailu-uran pahimmat vammat ovat olleet polvessa ja kyynärpäässä.

–Loukkaantumiset opettavat, että vaaditaan paljon ennalta ehkäisevää huoltoa, jotta pystyy taistelemaan kärkisijoista.

SUOMALAISEN painiurheilun tulevaisuudesta Olli kokee hieman huolta.

–Tuntuu, että väki vähenee. Paini on erittäin raaka laji ja meidän pitää pohtia, kuinka saisimme nuoret pysymään lajin parissa kriittisen murrosiän jälkeen. Oma mielenkiintoni painottuu tietysti enemmän naispainin puolelle.

Olli muistuttaa, että kasvamassa on joukko hyviä tyttöpainijoita.

–Heille pitää antaa kaikki tuki ja apu, jotta he kykenevät nousemaan kansainväliselle huipulle.

Ollin oman painiuran alkupuolella kisoihin vielä osallistui muitakin menestyviä naispainijoita, esimerkiksi Sarianne Savola, eli seurakumppani Lappajärven Veikoista, sekä Kuortaneen Kuntoa ja Ilmajoen Kisailijoita edustanut Tiina Ylinen.

–Sariannen ja Tiinan lopetettua aktiiviuransa olen ollut käytännöllisesti katsoen yksin pitämässä yllä suomalaisen naispainin mainetta. Huipulla on rehellisesti sanottuna pirun yksinäistä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.