Kokoontumiset eri kokoonpanoilla antavat potkua toimintaan

Väki kuunteli kiinnostuneena keliakiayhdistysten kesätapaamisen ohjelmaa.
Väki kuunteli kiinnostuneena keliakiayhdistysten kesätapaamisen ohjelmaa.

Kesä on eri juhlien ja tilaisuuksien parasta aikaa. Eri yhdistykset järjestävät tilaisuuksia ja tapaamisia omien tarkoitusperiensä mukaisesti. Tilaisuudet voivat virkistää toimintaa tai niistä saa usein uutta tietoa, vertaistukea ja tuntea kuuluvansa yhteisöön.

Aina tilaisuuksien ei tarvitse olla pelkästään oman alueen väen kanssa ja omassa pitäjässä. Vaihtelu sijainnin ja uusien osallistujien kanssa antaa uutta potkua toimintaan. Samalla voi tutustua naapurikuntien erikoisuuksiin, kulttuuriin ja luontoon.

Härmän Seudun Keliakiayhdistys, johon kuuluvat Järviseudun kuntien, Kauhavan sekä Lapuan keliaakikot, järjestivät Lapualla lauantaina 8. kesäkuuta Kosolan talossa niin sanotun “Neljän koplan” tilaisuuden. Kyseessä oli siis neljän eri yhdistyksen, Härmän, Vaasan, Kokkolan ja Seinäjoen seutujen yhdistysten yhteinen tapahtuma. Yhdistysten pääasiallinen tarkoitus on jakaa keliakiatietoutta, antaa vertaistukea sekä myös järjestää virkistystoimintaa. Järjestämisvastuun hoiti tällä kertaa Härmän Seudun Keliakiayhdistys. Keliakialiitto avusti tapahtuman rahoitusta kiitettävästi.

Ruokailun jälkeen tilaisuuden juonsi Härmän seudun pj., allekirjoittanut Tapio Höykinpuro Alajärveltä, E-P:n hyvinvointialueen ylihammaslääkäri Jaakko Anttila Lappajärveltä piti kansantajuisen esitelmän aiheesta hampaat ja keliakia. Esitelmä kiinnosti Keliakialiittoa, koska aiheesta on vähän puhuttu. Liiton edustajana puheenvuoron piti Anne Pälve. Heli Karhumäki esitteli elävästi Kosolan talon historiaa, kuinka siihen liittyivät puukojunkkarit, Isotalon Antti ja Kauhavan ruma vallesmanni.

Tilaisuus päättyi tunnin risteilyyn Lapuanjoella jokilaivan kapteenin Pöntisen Kaitsun opastuksella. Tapahtuma sai runsaasti kiitosta osallistujien ja myös liiton taholta. Totesimme yhdessä, ettei aina tarvitse matkustaa kauas, sillä yhdistyksemme alueella joka kunnassa on paljon hyviä virkistyskohteita, jos vain osaisimme niitä hyödyntää.

Tapio Höykinpuro

Muita kesäbloggauksia

Muita kesäasukas bloggauksia

Jaa tämä kesäbloggaus:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Tulevia tapahtumia

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA