To do vaiko yllättävä Tadaa?

Tällainen kuvamuisto jäi Ulla Anttilalle eräästä viime kesän tadaa-hetkestä.
Tällainen kuvamuisto jäi Ulla Anttilalle eräästä viime kesän tadaa-hetkestä.

Kesä on täynnä suunnitelmia. Aika ja raha saattavat kuitenkin rajoittaa suunnitelmien toteutumista. Kesän lopussa saattaakin jäädä ontto olo siitä, mitä kesä oikeastaan tarjosi, kun lista suunnitelmista jää puolitiehen.

Ystäväni kertoi tekevänsä kesän alussa listan, jossa hän listaa asioita, joita haluaisi tai joita pitäisi tehdä kesän aikana. Lista auttaa jo itsessään hahmottamaan, miten kaikki suunnitelmat sujahtavat kalenteriin ja olemassa oleviin resursseihin. Liian täysi kesäkalenteri saa aikaan hengästyttävän olon. Hengästyneisyys on merkki siitä, että kalenterista pitäisi karsia jotakin. Tätä listaa ystäväni kutsuu to do -listaksi.

To do -listan viereen syntyy lista tadaa-asioista. Asioita, joita ei osannut edes kirjata to do – listalle, mutta jotka syntyivät silti kesään. Nämä ovat niitä hetkiä, joita ei tahdo kesän lopussa muistaa, koska ne eivät olleet to do-listalla. Kirjaamalla tadaat muistiin, voi kesämuistojen inventaariossa huomata, miten paljon kuluneeseen kesään mahtuikaan voimaannuttavia asioita.

To do ja tadaa-listat ovat ratkaisukeskeistä ajattelua parhaimmillaan. Vastaavaa ajatus- ja asennejumppaa voi harjoitella myös puolillaan olevan vesilasin kanssa. Näenkö vesilasin puolillaan tyhjänä, vaiko puolillaan täysinäisenä. Näenkö kaikki ne asiat, jotka jäivät toteutumatta vai onko minussa tilaa yllätyksille?

Yllätyksille oman sisäisen tilan avaaminen edellyttää läsnäolon taitoa. Rauhoittumista ja syvään hengittelyä. Kykyä kuulla linnun laulu, laineiden liplatus ja tuulen humina. Liian tiukka to do – lista estää asettumasta yllätettäväksi, pienten asioiden voimaannutettavaksi, asettumista osaksi maisemaa. Tadaa-lista edellyttää tarpeeksi hitaita askelia, jotta voi nähdä, kuulla ja kokea, mitä hetkeen on valmistettu vastaanotettavaksi.

Tadaa-listan voi tehdä myös puhelimeen. Tallennetut tadaa-hetket omassa kansiossaan puhelimessa auttavat palauttamaan nuo eletyt hetket mieleen kesän to do ja tadaa-inventaariota tehdessä. Kuvahan kertoo enemmän, kuin moninaiset sanat. Kuva palauttaa mieleen eletyn myös kuvan ulkopuolelta. Valokuvalla on voimaannuttava ja muistia virkistyttävä vaikutus.

Kesän tadaa-hetket kantavat kun asetamme askeleemme jälleen syksyllä loskaan ja otamme kaamoksen vastaan. Vaan entäpä jos tadaa-hetkiä syntyy myös kaamoksen keskelle?

Tadaa-kesää sinulle toivottaen!

Ulla Anttila

Moms for Kids ry, Yhdessä-hanke

Muita kesäbloggauksia

Muita kesäasukas bloggauksia

Jaa tämä kesäbloggaus:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Tulevia tapahtumia

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA