Petra Olli: ”Hyvinvoinnin parissa toimiminen on palkitsevaa”

Tällä hetkellä Petra Olli opiskelee valmentajan erikoisammattitutkintoa Kuortaneen urheiluopistolla.
Tällä hetkellä Petra Olli opiskelee valmentajan erikoisammattitutkintoa Kuortaneen urheiluopistolla. Kuvat Petran kotialbumista.
Tällä hetkellä Petra Olli opiskelee valmentajan erikoisammattitutkintoa Kuortaneen urheiluopistolla.
Tällä hetkellä Petra Olli opiskelee valmentajan erikoisammattitutkintoa Kuortaneen urheiluopistolla. Kuvat Petran kotialbumista.

LAPPAJÄRVELÄISSYNTYINEN painin maailmanmestari ja kaksinkertainen Euroopan mestari Petra Olli oli käynyt aamulla lenkillä lumisateessa.

–Huippu-urheilijana oli mentävä aamulenkille riippumatta kelistä, nykyään ei enää. Kävin juoksentelemassa mukavan startin aamuun.  Säästä ei kannata ottaa ressiä, kertoo Olli.

Huippu-urheilijan ura päättyi vuonna 2020, ja sen jälkeen on tapahtunut paljon. Syksyllä 2021 Olli suoritti valmentajan ammattitutkinnon Kuortaneella ja liiketoiminnan ammattitutkinnon Seinäjoen Sedulla.

–Päätin puristaa nämä samaan syssyyn, ottaa itteäni niskasta kiinni. Olin aloittanut yritystoiminnan ja oli paljon töitä yhteistyökumppaneiden kanssa. Siitä ammensin Sedun tutkintoon. Silloin oli tekeillä kirjakin.

Kirjoittajaksi löytyi toimittaja Mikko Kekäläinen, koska Olli ei halunnut tekijäksi urheilutoimijaa. Hän halusi kirjaan pohjalaisuutta ja lappajärveläisyyttä. Puolentoista vuoden jälkeen kirja oli valmis – ja Olli kertoo olevansa siitä todella ylpeä.

Petra Ollin sielu lepää Lappajärvellä

Petra Ollin esikuva urheilijana on Pertti Ukkola, kaiken voittanut mestari, jolla oli kova työmoraali, mutta samalla vekkulimainen huumorintaju.
Petra Ollin esikuva urheilijana on Pertti Ukkola, kaiken voittanut mestari, jolla oli kova työmoraali, mutta samalla vekkulimainen huumorintaju.

PETRA OLLILLE koti on siellä, missä läheiset ovat. Koti on talo Tallinnassa ja Seinäjoella on kämppä kerrostalossa.

–Kun Lappajärvellä takapihalla juo kahavia ja kahtoo järveä niin sielu lepää. Tallinnassakin on kiva, kun näkyy vettä. Sillä on rauhoittava vaikutus.

Pääasiallinen työ on nykyään etänä tehtävä valmentaminen.

–Ihmiset haluavat panostaa hyvinvointiin ja terveyteen. Teen ravitsemus- ja liikuntaohjeet henkilökohtaisten tavoitteiden mukaan; halutaanko kasvattaa lihaksia vai pudottaa painoa ja luoda terveellistä arkea.

–Nopeiden tulosten sijaan puhun pitkäjänteisyyden, kärsivällisyyden, toistojen ja pienin askelin etenemisen puolesta. Jos tekee kaksi viikkoa täysillä, loppuu into.

Olli toimii myös puhujana lähinnä yritystilaisuuksissa. Hän kuvailee esityksiään motivaatioluentoina, joissa käydään läpi tietä Pohjanmaan pikkukylästä maailman huipulle.

–Kuuntelijat ovat raksafirmoista urheilualan yrityksiin.

Olli pyrkii puhuessaan luomaan samaistumispintaa ja kuvaamaan yksityiskohtia, joista kuulija voi napata vinkkejä omaan työhön tai yrittäjyyteen.

Olli toimii myös painivalmentajana Kuortaneen urheiluopistolla:

–Apuvalmentajana autan lukioikäisiä tyttöjä kehittymään urheilu-uralla. Laji on pieni mutta potentiaalia löytyy.

Opiskelu kiinnostaa edelleen. Kuortaneella on tekeillä valmentajan erikoisammattitutkinto. Yrittäjyys edellyttää jatkuvaa uuden oppimista ja verkostojen kasvattamista. Pitää olla utelias ja valmis kehittymään.

Kesällä Petra Ollin voi nähdä golfaamassa Lappajärvellä

LAPPAJÄRVELLÄ Olli pyörähtää mahdollisuuksien mukaan, kesällä taas enemmän.

–Lappajärvellä on hienot harjoittelumahdollisuudet lajissa kuin lajissa. Tykkään käydä treenaamassa ja siellä on pieneksi paikkakunnaksi hyvät tilat. Golfiin hurahdin pari kesää sitten. Senkin käyn kesällä kokeilemassa.

Aino Alppinen

Petrasta meillä aiemmin julkaistuja juttuja

Mainos
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.