Petra Olli -dokumentti nähdään televisiossa ensi viikolla

Petra Ollista kertova 60-minuuttinen dokumentti Kun liekki sammuu on tulossa ensi-esitykseen ensi viikolla. Se nähdään Ylen TV2:ssa torstaina 16. heinäkuuta iltayhdeksältä ja uusintana lauantaina 18. heinäkuuta kello kahdeksan.

LAPPAJÄRVELÄISPAINIJA Petra Ollista kertova 60-minuuttinen dokumentti Kun liekki sammuu on tulossa ensi-esitykseen ensi viikolla. Se nähdään Ylen TV2:ssa torstaina 16. heinäkuuta iltayhdeksältä ja uusintana lauantaina 18. heinäkuuta kello kahdeksan.

Tekijät Vesa-Matti Savinen ja Jarkko Ala-Huikku ovat seuranneet 26-vuotiaan maailmanmestarin ja kaksinkertaisen euroopanmestarin Petra Ollin uraa Ahto Raskan valmennuksessa vuodesta 2012 asti. Documentissa Olli avaa uransa kulisseja, voittoja, haasteita ja lopettamispäätöstään ennenkuulumattomalla syvyydellä. Hänen uransa nousut ja laskut on saatu kaikki taltioitua niin matolla kuin sen ulkopuolellakin. Valmentaja on ollut mikitettynä kilpailuissa kahdeksan vuoden ajan.

Painijan shokkiuutiseen helmikuussa päättynyt ura on osa suomalaista urheiluhistoriaa, sen uutta aikaa alleviivaten. Dokumentti koskettaa jokaista omalla tavallaan ja vie urheilun ihanuuteen ja helvettiin absoluuttisella huipputasolla.

–Lappajärvi on tapansa mukaan komeasti esillä, Olli kertoo.

OLLI voitti urallaan kuusi arvokisamitalia vuosina 2014–2020. Vuonna 2018 hänet valittiin vuoden naispainijaksi maailmassa. Kuortaneelle on rakennettu Petra Junior Team, joka pyrkii jatkamaan naispainin menestystä. Kokemansa perusteella Olli kannustaa urheilijoita puhumaan ongelmistaan riittävän ajoissa.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.