Maailmanmestaruus Vimpeliin 

Lissu ja Marko Vimpelissä. Markon lisäksi koiran omistaa Markon tytär Miisa.
Lissu ja Marko Vimpelissä. Markon lisäksi koiran omistaa Markon tytär Miisa.

SUOMENAJOKOIRA Lissu toi maailmanmestaruuden Vimpeliin Sveitsissä elokuun lopulla järjestetystä koiranäyttelystä. Lissun omistavat Miisa ja Marko Lehto Vimpelistä. Suomenajokoira Lissu on 11-vuotias ja kilpaili veteraanien sarjassa. Koiranäyttely oli järjestetty, ei enempää ei lähempää, kuin Sveitsin Genevessä.  

–Autolla sinne mentiin, yli 6 000 kilometriä matkattiin koiran kanssa edes takaisin. Menomatkalla mentiin läpi Euroopan ja Ranskan kautta Sveitsiin. Tulomatkalla tulimme pois Puolan ja Liettuan, Latvian ja Viron kautta takaisin Suomeen, Marko Lehto avaa matkakertomustaan Vimpelin Rantakylällä.  

Koirastaan Marko kertoo, että se on ihan oma kasvatti. Maailmanmestaruuden lisäksi Lissu on tähtivalio, joita Suomessa on 14 kappaletta.  

–Koirien kanssa olen ollut tekemisessä jo pienestä pitäen ja kettupuolen koiria ne ovat pääsääntöisesti olleet. Ensimmäinen näyttely tällä koiralla on ollut vuosian 2013–14 ja siitä lähtien näyttelyissä on kuljettu, Marko muistelee. 

Genevessä näyttelyhallit olivat monessa kerroksessa. Koiria oli paikalla noin 13 500 kappaletta ja huoltojoukot päälle. 

–Voit vain kuvitella, millainen kuumuus halleissa oli sen koira- ja ihmismäärän vuoksi. Aurinko porotti noina elokuun viimeisinä päivinä nostaen lämpötilan tappiin, Marko toteaa. 

Ensimmäisenä kisapäivänä Lissu-koira voitti Sveitsin mestaruuden arvosanoilla Excellent, 1., CAC Veteran, Best-Veteran. Tuomarina toimi Margit Mantbegari (Sveitsi). 

Tuossa vaiheessa mukana ollut tulkki oli vihjaissut Markolle, että koiralla on todella hyvät mahdollisuudet ja se tulee sijoittumaan korkealle.  

–En itse sitä uskonut, koska tuo ensimmäinenkin voitto tuntui jo uskomattomalta, Marko muistelee tuota päivää. 

Seuraavana päivänä noukittiin voitto Suomeen ja Vimpeliin. Sijoitus 1. ja maailmanmestaruus, arvosanat: EXC., 1., CAC Veteran FCI-CACIB-V. Best Veteran, Veteran World Winner. Tuomarina  oli itävaltalainen Peter F. Berchtold.  

–Oli se melkoinen paukku, vieläkin on vaikeaa asiaa käsittää, mutta kun näitä jaettuja palkintodiplomeja katselee, niin täytyy sen olla totta, Marko sanoo.  

Koiraa näytettiin ammattinäyttäjien toimesta, mutta viimeisen sertikehän kiersin itse koiran kanssa, Marko jatkaa. 

Markon ja Lissun matkaa Sveitsin Geneveen olivat tukemassa Vimpelin Osuuspankki, Järviseudun Sanomat, Vimpelin Kunta, Tikli, Reijo ja Harri Niemi, K-Market Veto, Rauta Pyhälahti, Auto ja Huolto J. Kangastie, Kiinteistöhuolto Hernesniemi, Lappajärven Konetyöstö, SEO Vimpeli, Juha ja Marko Mustonen Ky ja Vimpelin Hinauspalvelu. Marko Lehto kiittää kaikkia tukijoitansa, jotka tekivät matkan mahdolliseksi. Palkintokahvit tarjoaa Vimpelin Kunta myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.