Alajärvi ja Lapua kaavailevat yhteistä kirjastoautoa

ALAJÄRVEN kaupunginhallitus hyväksyi 4. syyskuuta Alajärven ja Lapuan kaupunkien välisen aiesopimuksen yhteisen kirjastoauton hankkimisen valmistelua varten.
ALAJÄRVEN kaupunginhallitus hyväksyi 4. syyskuuta Alajärven ja Lapuan kaupunkien välisen aiesopimuksen yhteisen kirjastoauton hankkimisen valmistelua varten.

ALAJÄRVEN kaupunginhallitus hyväksyi 4. syyskuuta Alajärven ja Lapuan kaupunkien välisen aiesopimuksen yhteisen kirjastoauton hankkimisen valmistelua varten. Kirjastoautotyöryhmä on saanut Avilta hankeavustusta selvitystyöhön.

Hankintaan varataan ensi vuodelle yhteensä 400 000 euroa, joka tulee puoliksi osallistujien kesken ja siihen haetaan valtionavustusta. Mikäli avustuksen saaminen siirtyy, siirretään myös määrärahavaraus. Lopullinen päätös hankinnasta tehdään mahdollisen avustuspäätöksen jälkeen.

VALTUUSTOLLE esitetään, että Lehtimäen Huvitiellä sijaitseva tila Sampola, vanhan terveystalon kiinteistö rakennuksineen laitetaan myyntiin. 4 660 neliön tilalla sijaitsevat 1953 ja 1970 valmistuneet yhtensä 560 neliön rakennukset, jotka ovat viimeksi olleet asuin- ja yhdistyskäytössä. Osa kiinteistöstä on pidetty lämpimänä. Tekninen toimi suorittaa myynnin huutokaupalla.

Valtuustolle esitetään myös Heimonrinne-nimisen tilan ostamista. Tilan pinta-ala on 2,758 hehtaaria ja se sijaitsee Kuopiontien itäpuolella Nordautomationin ja S-marketin peltoaukealla. Alue on tulevaisuuden rakentamistarkoituksiin suurimmalta osin hyvin soveltuvaa maata. Kauppahinta on 33 096 euroa. Maanhankintaan vuodelle 2023 varattu investointiosaan 100 000 euron määräraha, joka on käytetty. Lisämääräraha varattaisiin investointiosaan.

HOISKON koulun pihapiirissä sijaitseva, käyttökiellossa oleva vanha talousrakennus halutaan purkaa pois uuden tieltä. Kaupungin talousarvioon on tälle vuodelle varattu kiinteistöjen purkamiseen 160 000 euron määräraha, joka jakautuu puoliksi Taimelan tornin ja Sairaalatie 28:n kiinteistön välillä. Kuitenkin on arvioitu, että kustannukset olisivat yhteensä noin 120 000 euroa, jolloin raha riittäisi myös koulun talousrakennuksen poistamiseen. Sen kustannusarvio on noin 35 000 euroa. Määrärahaa tulisi siirtää kustannuspaikalta toiselle.

Tilalle rakennetaan uusi kylmä talousrakennus, jota esitetään ensi vuoden investointeihin.

KAUPUNGINHALLITUS myönsi 14. elokuuta suunnittelutarveratkaisupäätöksen Hirvinevan aurinkoenergia-alueen suunnittelualueelle. Asian tiedoksiannon yhteydessä on huomattu asiavirhe: oikea paneelien määrä 80 000 kappaleen sijaan on noin 102 000 kappaletta. Lisäksi kaupunginhallituksen kokoukseen osallistujille etukäteen jaettu oheismateriaalikartta on ollut väärä. Kaupunginhallitus päätti poistaa päätöksen ja tehdä uuden oikeilla tiedoilla.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.