Järviseudun puku halutaan virallistaa – rahoitus etsinnässä

Julkaistu:

Aihe:

Järviseutu-Seura suunnittelee Järviseudun kansallispuvun tarkistamista. Tämä tarkoittaa, että puku palautetaan vastaamaan mahdollisimman hyvin esikuviaan.

Tarkistaminen helpottaisi uusien pukujen valmistamista ja samalla myös puvun säilymistä, sillä tällä hetkellä puvun ohjeita ei ole saatavilla kootusti missään. Tarkastus vaadittavine taustatöineen ja mallipukuineen maksaa arviolta ainakin 10 000 euroa.

– Rahoitus voisi ehkä järjestyä osana jotain suurempaa projektia, kertoo Järvilakeuden kansalaisopiston tekstiilityön opettaja Tuula Latomäki, joka on selvitellyt eri rahoitusvaihtoehtoja Järviseutu-Seuran pukutoimikunnalle.

– Onhan Järviseudulla sitä paitsi monta kuntaa, josta jokainen voisi lähteä pienellä panoksella mukaan, Latomäki vinkkaa.

Lue aiheesta lisää Järviseudun Sanomien numerosta 37/2017.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.