Juhlasta juhlaan

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Evijärvellä on juhlittu tänä vuonna kotiseutuneuvos Väinö Tuomaalaa (1916–1975), jonka syntymästä tuli elokuun lopulla kuluneeksi sata vuotta. Juhlavuodesta on otettu kaikki ilo irti ja hyvä niin.

Juhlinta aloitettiin jo helmikuussa Väinön nimipäivänä pidetyllä seminaarilla, jonka aiheena oli perinnetyö ja -rakentaminen.

Koska kyseessä oli monipuolinen mies, myös juhlavuosi ja sen ohjelma on ollut monipuolinen. On ollut tarinailtaa, näytelmää, kursseja ja monta muuta tilaisuutta. Erityisen ilahduttavaa on, että juhlaohjelmassa huomioitiin myös lapset, joille järjestettiin omia kursseja ja perinneleikkipäiviä. On tärkeää, että kulttuuri- ja perinnekasvatus alkaa varhaisessa vaiheessa.

Monille juhlavuoden kohokohta oli varmasti Evijärven Harrastajateatterin esittämä näytelmä Mies myytin takana. Aila Järvelän käsikirjoittama ja Katja Kujalan ohjaama näytelmä avasi Väinö Tuomaalan elämäntarinaa. Tuomaalan juhlavuosi huipentui elokuun lopulla pidettyyn kotiseutujuhlaan.

Lähes puoli vuotta kestäneen juhlinnan jälkeen vedetään henkeä, mutta vain hetki. Evijärven kunta täyttää ensi vuonna 150 vuotta ja Suomi 100 vuotta. Valmistelut on jo aloitettu. Juhlallisuudet on päätetty jakaa neljään eri viikkoon, joiden teemoja ovat kunta tutuksi kuntalaisille; elinvoima, liikunta ja hyvinvointi; yritteliäisyys, yrittäminen ja elinkeinot sekä itsenäisyys, taide ja kulttuuri. Myös kuntalaiset pääsevät suunnittelemaan ohjelmaa. Ehdotuksia voi tehdä lokakuun puoliväliin asti.

Toimittajalta-teksti on julkaistu 7.9.2016 ilmestyneessä Järviseudun Sanomissa.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.