Vuonna 2024 juhlitaan 125-vuotiasta marttajärjestöä

Kokouksessa päätettiin varata Geokuutioon 10 000 euron määräraha.
Kokouksessa päätettiin varata Geokuutioon 10 000 euron määräraha.

KESKI- JA ETELÄ-POHJANMAAN Martat ry:n sääntömääräinen syyskokous pidettiin 25. marraskuuta 2023 Lapualla. Kokous hyväksyi vuoden 2024 toimintasuunnitelman ja talousarvion. Ensi vuonna on aihetta juhlaan, sillä marttajärjestö täyttää 125 vuotta. Syyskokouksessa tehtiin myös henkilövalintoja. Puheenjohtajana jatkaa Tiina Pollari.

Piirin syyskokoukseen osallistui yhteensä 34 marttaa, joista 14 oli virallista kokousedustajaa. Piirin puheenjohtajana jatkaa Tiina Pollari Lestijärveltä. Erovuoroisista hallituksen jäsenistä jatkamaan kaudelle 2024–2025 valittiin Tuuli Ketolainen Kokkolasta, Maria Kohtala Kurikasta ja Anita Ora Lappajärveltä. Uutena jäsenenä hallitukseen valittiin Raijaliisa Laakkonen Vaasasta.

Toimintasuunnitelmassa hyväksyttiin juhlavuoden tapahtumat, joista suurin on huhtikuussa pidettävä valtakunnallinen juhlaseminaari Tampereella. Juhlavuoden teema on Metsä: metsässä ja lähiluonnossa liikkuminen, mm. marjastus, sienestys ja vaikkapa luontopolulla käyminen, lisäävät hyvinvointia ja vahvistavat luontosuhdetta. Tavoitteenamme on lisätä keräilyä ja luonnontuotteiden hyödyntämistä. Juhlavuonna juhlimme monimuotoisia metsiä, metsäsuhdetta ja luonnonantimia sekä muistutamme lähimetsän merkityksestä hyvinvoinnillemme.

Juhlavuoden aikana järjestämme erilaisia alueellisia tapahtumia ja tempauksia. Martan teehetki kutsuu tammi–helmikuussa martat yhteen nauttimaan teestä ja teeherkuista. Samalla yhdistyksille julkistetaan jäsenhankintakampanja. Kevään aikana olemme mukana kevätseurannassa ja käsityötempauksella teemme istuinalustoja ja vilttejä päiväkotien käyttöön. Istuinalustoiden ja vilttien päällä lapset voivat pitää evästaukoja ja satutuokioita metsässä.

VALTAKUNNALLISESTI haastamme martat, marttayhdistykset ja seuraajamme osallistumaan Marttametsän suojeluun. Etsimme yhdessä Luonnonperintösäätiön kanssa Marttametsän, joka ostetaan juhlavuonna kerättävillä lahjoituksilla. Marttametsän avulla ylläpidetään vanhaa, luonnontilaista metsäluontoa.

Kaikille sopiva Martan metsäjooga kutsuu meitä pysähtymään, rauhoittumaan ja hengittämään. Metsä hoitaa meitä ja samalla olemme osa luontoa äiti maan sylissä. Metsäjoogaa voi tehdä yhdistyksen metsäretkellä, eri tapahtumissa ja yksin tai yhdessä metsässä tai lähiluonnossa liikkuessa. Tässä vain muutamia juhlavuoden poimintoja. Tule mukaan toimintaamme ja koe nämä yhdessä toisten marttahenkisten kanssa. Yhdistyksemme eri puolilla aluettamme ottavat mielellään mukaan uusia toimijoita.

Tuija Biskop

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.