Lapsella on oikeus lepoon, leikkiin ja vapaa-aikaan sekä taide- ja kulttuurielämään – Lapsen oikeuksien sopimus, pykälä 31

Näyttely on esillä marraskuun lopusta alkaen Kauhavan, Alahärmän ja Ylihärmän kirjastoissa ja joulukuun alusta alkaen myös Kortesjärven kirjastossa. Tontut ovat esillä kirjastoissa jouluviikolle asti.
Näyttely on esillä marraskuun lopusta alkaen Kauhavan, Alahärmän ja Ylihärmän kirjastoissa ja joulukuun alusta alkaen myös Kortesjärven kirjastossa. Tontut ovat esillä kirjastoissa jouluviikolle asti.

KAUHAVAN kulttuuripalvelut, kirjastot sekä varhaiskasvatus on yhteistyönä toteuttanut Suuren tonttunäyttelyn. Näyttelyyn on valmistettu tonttuja kaikissa Kauhavan päiväkodeissa sekä perhepäivähoidossa. Näyttely on esillä marraskuun lopusta alkaen Kauhavan, Alahärmän ja Ylihärmän kirjastoissa ja joulukuun alusta alkaen myös Kortesjärven kirjastossa. Tontut ovat esillä kirjastoissa jouluviikolle asti.

Idea tonttunäyttelystä syntyi kulttuuripalveluissa, kun mietittiin näyttelysisältöä kirjaston vitriineihin. Toiveena oli saada ”joitakin kymmeniä” tonttuja, mutta varhaiskasvatuksen väki lähtikin sellaisella innolla mukaan, että tonttuja on paitsi vitriineissä, myös siellä täällä kirjastoissa, tiskillä, hyllyjen päällä – niin kuin tontut tapaavat ollakin, lymytä jossain ja tarkkailla ihmisiä.

Näyttelyn kokoaminen on ollut mieluisa kokemus. Lapset ovat valmistaneet mitä erilaisimpia tonttuja, mitä erilaisimmista materiaaleista. On ollut hienoa saada oma tonttu näytille, kaikkien kaupunkilaisten iloksi. On lapselle merkityksellistä, että oma käsien jälki on esillä julkisessa tilassa, jossa kuka tahansa voi sen nähdä.

Jouluinen yhteisprojekti on ollut erittäin mukava toiminta-alueita yhdistävä juttu. Tonttuteeman kautta on harjoiteltu kädentaitoja monipuolisesti. Tontut ja joulu on ollut aiheena sekä lasten, että kasvattajien mieleen ja ideoita ja erilaisia toteutustapoja on kokeiltu laajasti.

–Taidekasvatus erityisesti itse tekemällä on oleellista varhaiskasvatuksessa, sillä taidekasvatukseen saa liitettyä niin monenlaista muutakin osa-aluetta; musiikin, kädentaidot, liikunnan, ympäristön havainnot ynnä muuta. Sekin, että tehdään yhteistyötä eri sektorien välillä, on tärkeää sekä lasten että henkilöstön kannalta, yhdessä olemme enemmän, toteaa projektista Kauhavan varhaiskasvatuspäällikkö Johanna Kärkkäinen.

Laura Kivimäki

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.