Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen: Keskustalla on rakentavampi vaihtoehto vuoden 2024 budjetiksi

Aisapari vetoaa päättäjiin: Alueiden elinvoimaa ei tule heikentää.
Aisapari vetoaa päättäjiin: Alueiden elinvoimaa ei tule heikentää.
Aisapari vetoaa päättäjiin: Alueiden elinvoimaa ei tule heikentää.
Aisapari vetoaa päättäjiin: Alueiden elinvoimaa ei tule heikentää.

KESKUSTAN eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen vaati lauantaina Keskustan puoluevaltuuston kokouksessa Lahdessa Orpon hallitukselta toimia Suomea uhkaavan kahtiajaon ja vastakkainasettelun torjumiseksi. Keskustalla on tarjota vaihtoehto vasemman ja oikean laidan politiikalle.

Keskustan vaihtoehdossa Suomea rakennetaan ilman, että köyhimmiltä viedään tuhkatkin pesästä ja valot sammutetaan puolesta maasta. Suomea voi rakentaa ilman, että isänmaa ajetaan vararikkoon tai ulkomaisten lainoittajien kontrolliin. Suomen suunta on muuttunut. Ei parempaan, vaan koko ajan huonompaan suuntaan, Kurvinen totesi hallituksen politiikasta puheessaan.

Kurvinen vaati hallitusta oikaisemaan talouden syöksyn ja panostamaan uuteen kasvuun. Suomi ei nouse pelkällä talouden matokuurilla, Kurvinen muistutti.

Keskustan vaihtoehdossa otetaan maan hallitusta vähemmän velkaa ja vedetään ruksit tolkuttoman Turun tunnin junan päälle. Keskusta laittaisi tunnin junasta säästyvät rahat etenkin rakennusalan työpaikkojen turvaamiseen sekä itäisen ja Pohjois-Suomen tukemiseen, Kurvinen kuvasi keskustan uuden kasvun rakentamiseen perustuvaa vaihtoehtoa.

Keskusta ei alentaisi hyväosaisten veroja velaksi. Se on epäoikeudenmukaista politiikkaa tilanteessa, jossa hallitus tekee kovia leikkauksia, Kurvinen moitti hallituksen arvovalintoja. Keskusta ei myöskään leikkaisi perheiltä, eikä hyvinvointialueilta, jotka joutuvat ajamaan nyt neuvoloita, terveysasemia ja muita lähipalveluita alas hallituksen leikkausten vuoksi, Kurvinen jatkoi.

Keskustan vaihtoehto on rakentavampi ja vastuullisempi vaihtoehto, vaihtoehto tavalliselle suomalaiselle, Kurvinen painotti puheensa lopuksi.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.