Päivä Paloasemalla keräsi porukkaa Kortesjärvellä

Palokuntanuoret sammutustehtävässä.
Palokuntanuoret sammutustehtävässä. Kuva: Johanna Taivainen.
Palokuntanuoret sammutustehtävässä.
Palokuntanuoret sammutustehtävässä. Kuva: Johanna Taivainen.

VALTAKUNNALLISTA Päivä Paloasemalla -tapahtumaa vietettiin 25. marraskuuta. Monenlaista mukavaa oli suunniteltu yleisölle myös Kortesjärven paloasemalla.

Paloautot olivat pihassa komeasti rivissä. Paikalla oli myös ambulanssi, jossa sai käydä hoitelemassa pehmoleluja. Palokuntanaiset olivat järjestäneet kasvomaalausta, ongintaa, arvontaa sekä kahvitarjoilua, makkaroita unohtamatta. Palomiehet pitivät rasteja joissa sai piirtää omanlaisia sammuttimia, toimintapisteellä kaadettiin vesisuihkulla keiloja sekä harjoiteltiin alkusammutusta ulkona.

Saku-Pappa Huhdanpää kävi katsomassa paloautoja lapsenlapsensa Einon kanssa.

Etelä-Pohjanmaan pelastuskoira harjoittelijat Valo ja Roope olivat myös paikalla ohjaajiensa Tarja Ekmanin ja Tuula Lintalan kanssa kertomassa pelastuskoirien tehtävistä erilaisissa pelastustilanteissa.

Päivän kohokohtana oli ehdottomasti palokuntanuorten esitys, jossa näytösluontoisesti sammutettiin itse tehty talo. Palomiehet sytyttivät talon palamaan ja nuoret saapuivat pillit huutaen paloauton kyydissä yhdessä palomiesten kanssa kohteeseen, jossa tuli oli päässyt irti. Näytös meni suunnitellusti ja palo saatiin hallintaan oikeaoppisesti. Hienon valistuspäivän päätteeksi sai jokainen kotiin viemisenä vielä avaimenperän, kalenterin ja palomieskypärän.

Sirpa Kiviaho

Tarja Ekman ja Valo-koira.
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.