Evijärven Vaatepankki on iloisen puheensorinan kohtaamispaikka  

Pinja Haipus katselee lastenvaatevalikoimaa. –Näistä vaatepankin toiminta alkoi, mutta nopeasti huomasimme, että kysyntää on kaiken ikäisten vaatteille.
Pinja Haipus katselee lastenvaatevalikoimaa. –Näistä vaatepankin toiminta alkoi, mutta nopeasti huomasimme, että kysyntää on kaiken ikäisten vaatteille.

MOMS FOR KIDS ry:n Evijärven Vaatepankki on ollut toiminnassa vuoden ja sitä juhlistetaan Evijärven kunnantalolla avointen ovien merkeissä 28. marraskuuta kello 16–18. Aktiivisten vapaaehtoisten ideamyrskyissä alati kehittyvä Vaatepankki on löytänyt paikkansa, ei pelkästään Vaatepankkina, vaan myös kohtaamispaikkana ja toiminta on laajentunut vuoden aikana merkittävästi.  

–Maaliskuun alussa saimme kunnantalolla sijaitsevan Vaatepankin lisäksi neuvolasta yhden huoneen käyttöön, josta löytyy vaatteita ja tarvikkeita pääsääntöisesti alle yksivuotiaille. Myös äitiys- ja imetysvaatteita löytyy sieltä. Neuvolassa työskentelee yksi vapaaehtoisistamme, joten meidän oli helppo lähteä tekemään yhteistyötä, kertoo Evijärven vaatepankkivastaava Pinja Haipus. 

Myös päiväkodille on löytynyt vapaaehtoisista kontakteja ja sinne on toimitettu vaatetta, josta vanhemmat voivat ohimennen vilkaista tarjontaa. Halutessaan oman vaatelahjoituksen voi jättää päiväkodille, josta se toimitetaan vapaaehtoisille. Vaatepankin vaatteet palvelevat myös päiväkotia, jos vaihtovaatteille on tarvetta.  

–Vaatepankin ideologia on kierrätyksessä ja sinne ovat kaikki tervetulleita. Juuri näiden yhteistyökuvioiden kautta toiminta on varmasti tullut vanhemmille tutummaksi ja osaltaan madaltanut kynnystä tulla kunnantalon Vaatepankilla käymään, arvioi Haipus.  

–Joka kerta kun pidämme avoimet ovet, on mukana joku uusi. Meillä käy evijärveläisten lisäksi väkeä muun muassa Kaustiselta, Kauhavalta ja jopa Seinäjoelta asti. Meiltä Vaatepankilta löytyy laaja valikoima vaatetta kaiken ikäisille, vauvasta vaariin. Myös kodin tarvikkeita löytyy ja kaikki on hyväkuntoista tavaraa.  

Evijärven kunta on antanut Vaatepankin toiminnalle hyvät tilat. Se on mahdollistanut myös kodin tarvikkeiden vastaanottamisen.

Evijärven Vaatepankilla on ollut kuluneen vuoden aikana 1 060 kävijää, vaatetettuja 1 249. Neuvolan Vaatepankilla kävijöitä on ollut 101, vaatetettuja 103. Päiväkodin pisteillä käyneitä ei ole tilastoitu. 

–Meiltä myös lähti alkuvuodesta kaksi isoa vaatelahjoituskuormaa, toinen Turkkiin ja toinen Ukrainan sotilaille. Syksyllä järjestimme koulutarvikekeräyksen yhteistyössä Jannen koneen ja Evijärven meijerin kanssa ja jos rahkeet riittävät, se toteutetaan myös ensi vuonna. 

HAIPUS haluaakin korostaa yhteistyötahojen tärkeyttä ja antaa kiitosta kaikille, ketkä ovat tavalla tai toisella toimintaan osallistuneet. 

–Me tunnemme äärimmäistä kiitollisuutta kaikkia yhteistyötahoja kohtaan. Jokaisen panostusta tarvitaan ja jokaisen panostus on todella tärkeä. Evijärven kunta esimerkiksi on tullut upeasti vastaan antamalla meille tilat ilmaiseksi käyttöön, ilman niitä toimintaa ei tällaisenaan voisi pyörittää. Nyt meillä on ollut mahdollista luoda aulaan kohtaamispiste, johon voi istahtaa pienten tarjoilujen äärelle vaihtamaan kuulumisia muiden vanhempien kanssa. Aulan puheensorinasta välittyy aina mukava tunnelma, sitä on mukava kuunnella.   

Vaatepankin vapaaehtoisten rinkiin kuuluu tällä hetkellä 18 henkilöä, avoimissa ovissa paikalla on aina 3–6 vapaaehtoista.  

–Jos yhtään olet kiinnostunut Vaatepankin toiminnasta, olet sydämellisesti tervetullut mukaan. Osallistua voi elämäntilanteen sallimissa rajoissa. Tällä porukalla on ihan mieletön tekemisen meininki, väki lähtee innokkaasti juttuihin mukaan ja usein käy niin, että jonkun ideasta lähtee valtava ajatusmylly käyntiin, nauraa Haipus. 

–Juhlavuoden kunniaksi järjestetyissä avoimissa ovissa voi tulla kiskaisemaan hihasta, kerron mielelläni toiminnasta lisää. Tämä on itselle vähän kuin oma lapsi, jonka kasvua ja kehitystä on ilo seurata. 

 

Vaatepankilla viihtyvät myös lapset. Leikkinurkkauksessa on mukava valikoima leluja ja kirjoja.
Vaatepankilta löytyy vaatteita arkeen ja juhlaan. –Haluamme rohkaista ihmisiä kurkkaamaan ensin Vaatepankin valikoiman ennen kauppaan suunnistamista, kertoo Haipus.

Lisää juttuja aiheesta Vaatepankki:

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.