Uusimmat kesäblogit:

Moms for Kids -yhdistyksen Vaatepankkeja jo kohta seitsemällä paikkakunnalla

Moms for Kids -yhdistys järjesti 9. syyskuuta Vaatepankkien vapaaehtoisille koulutuspäivän ja ruokailun, sekä samana iltana kaikille avoimen Eve ja Ossi -duon konsertin.
Moms for Kids -yhdistys järjesti 9. syyskuuta Vaatepankkien vapaaehtoisille koulutuspäivän ja ruokailun, sekä samana iltana kaikille avoimen Eve ja Ossi -duon konsertin.

VAATEPANKKI-toiminnan perusajatus on kierrätykseen keskittyvä toiminta, jossa vaatteet vaihtavat omistajaa, mutta raha ei. Moms for Kidsien lippulaivaksi kutsuttuihin Vaatepankkeihin on jokainen tervetullut, taloudellisesta tilanteesta riippumatta.  

Vimpelissä, Alajärvellä, Lappajärvellä, Evijärvellä, Kauhavalla ja Alavudella sijaitsevat Vaatepankit toimivat paikallisten vapaaehtoisten toimin. Vaatepankit ottavat vastaan pääasiassa lasten ja nuorten hyväkuntoisia vaatteita ja harrastusvälineitä, joillakin paikkakunnilla otetaan vastaan myös naisten ja miesten arkivaatteita. Vaatepankit ovat löytäneet hyvin paikkansa Moms for Kidsien toiminta-alueella. Seitsemäs Vaatepankki avataan 16. syyskuuta, Ylihärmässä. 

Kierrätyksestä on viime vuosina kasvanut aivan uudenlainen ilmiö. Se ei enää ole pelkästään trendi, vaan enemmänkin tietoinen valinta ja monelle konkreettinen tapa säästää luontoa, energiaa, sekä omia varoja. 

–Vaatepankki on helppo tapa laittaa itselle tarpeeton, ehjä ja puhdas vaate kiertämään. Jokainen on tervetullut myös katsomaan, löytyykö valikoimasta itselle tai läheiselleen vaatetta. Mitään ei tarvitse tuoda vaihdossa, kertovat Vimpelin Vaatepankin vastaavat Seija Aho ja Hanna Salmi. 

Vaatepankkivastaavat kiittävät, että lahjoituksia on tullut mukavasti. Kausivaatteille on kuitenkin aina kysyntää, samoin isompien lasten sisävaatteille. 

Vaatepankit ovat auki sovitusti, paikkakunnasta vaihdellen noin 1–2 kertaa kuukaudessa. Aukioloajoista Vaatepankit ilmoittavat pääasiassa Instagramissa ja Facebookissa. Myös vapaaehtoiseksi voi ilmoittautua. 

–Uudet vapaaehtoiset ovat oikein tervetulleita Vaatepankin tiimiin mukaan, tekijöitä tarvitaan aina. Moms for Kidsien kotisivuilta löytyy yhteystietoja ja myös meihin voi olla yhteyksissä, kerromme mielellämme lisää, sanovat Aho ja Salmi. 

HILJATTAIN Vaatepankin tiimiin liittynyt Johanna Korkea-aho on kokenut vapaaehtoistyön mukavana. Mukaan hän liittyi ystävän suosituksesta. 

–Tiimiläisten kanssa on lajiteltu vaatteita ja siistitty tiloja, hyvässä seurassa se on oikein mukavaa ajanvietettä. Toiminnassa olen voinut olla mukana juuri sen verran, kun omat aikataulut ovat antaneet myöten. Vapaaehtoisia tarvitaan myös Vaatepankin avoimia ovia pyörittämään. Sinne en ole vielä ehtinyt, mutta aion mennä heti kun se on mahdollista, kertoo Korkea-aho. 

–Myös minä olen tehnyt löytöjä Vaatepankilta ja vastaavasti on ollut mukava viedä sinne itselle ylimääräisiä vaatteita. Haluan opettaa myös lapsille kierrätyksen ideologiaa ja vastuullista kulutusta, Vaatepankki tarjoaa tähän hyvän opetusalustan. 

Lue lisää Momsseista:

Evijärvellä kahvitellaan Teinineuvolan merkeissä    – Järviseudun sanomat (jarviseudunsanomat.fi)

Moms for kidsin Yhdessä-hanke on käynnistynyt huhtikuussa – ”Hyvä arki kuuluu kaikille” – Järviseudun sanomat (jarviseudunsanomat.fi)

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Hyväkuntoiset tekstiilit kannattaa antaa eteenpäin, loppuun kuluneet ja risaiset, mutta puhtaat kelpaavat poistotekstiilin keräysastioihin.

Poistotekstiilien joukossa kierrätyskelvotonta materiaalia 

JÄTEHUOLTOYHTIÖIDEN poistotekstiilin keräys alkoi Järviseudun alueen kunnissa tänä vuonna. Ohjeistuksesta huolimatta epäselvyyttä tuntuu olevan asukkaiden keskuudessa siitä, minkälainen tekstiili poistotekstiilikeräykseen sopii. Poistotekstiilin joukossa on ollut paljon kierrätyskelvotonta materiaalia.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Artikkelit vuosittain

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.