Auttamisen ilo kantavana voimana Alajärven Vaatepankilla

Hanna Lillstrang ja Riikka Rajala nauttivat vapaaehtoistyöstä Alajärven Vaatepankilla.

Julkaistu:

–Aivan liikutuin, ettei olla tehty turhaa työtä, kuvaili Hanna Lillstrang.

–Asiakkaissa konkretisoitui se, kuinka apu kohtaa tarvitsevat, ja se vain lisäsi vettä myllyyn, iloitsi Riikka Rajala.

Moni tuli vaatepussin kanssa ja lähti löytöjen kera.

–Tämä on todellakin matalan kynnyksen toimintaa, Rajala naurahti. –Se, että tuo itselle tarpeetonta, muille hyödyllistä tavaraa, on helppo tapa auttaa.

Moni Vimpelin Vaatepankkiin asiakkaana saapunut on alkanut itse vapaaehtoiseksi, tietää Rajala. Hän aloitti siellä vapaaehtoisena vuosi sitten kesällä.

–Lahjoitustavaraa saa käydä purkamassa hyllyihin, paikkoja järjestellä ja osallistua avoimiin oviin silloin kun itselle sopii. Se, mitä yksi tekee, vaikka vähänkin, on merkityksellistä isossa mittakaavassa. Tässä on parasta vapaus, voi osallistua juuri sen verran kuin haluaa ja pystyy, työtehtäviä voi valita mielenkiinnon ja mielialan mukaan – aina on jotakin puuhaa. Vimpelissä siivosin aina mennessäni ensin lastentarvikehuoneen. Toiminnassa ollaan hyvin tasa-arvoisia ja uusia ajatuksia otetaan avoimesti vastaan.

Hanna Lillstrang tuli toimintaan mukaan kuultuaan siitä siskoltaan Elina Rantalahdelta, joka on Vaatepankki-konseptin ja sen takana olevan Moms for Kids ry:n perustajajäseniä. Hän kokee vapaaehtoistyön antoisana.

Mainos

–Tarvitsin jotakin omaa, kivaa tekemistä nyt, kun olen hoitovapaalla. Korona-aikana omat piirit ovat olleet pienet, täällä olen tutustunut uusiin ihmisiin, hän kuvailee.

KUN viime syksynä nostettiin esille ajatus Alajärven omasta Vaatepankista, oli muutama vapaaehtoinen heti valmiina toimintaan. Keväällä pidetyn palaverin jälkeen muodostui ydinjoukko, joka on kalustanut ja varustanut Järvi-Pohjanmaan perusturvan avustuksella vuokratun tilan valmiiksi.

Uusia vapaaehtoisia otetaan mielellään joukkoon mukaan.

–Ilmoittautumiset ja kyselyt kannattaa tehdä Vaatepankki Alajärvi -facebook-sivun kautta.

TÄLLÄ hetkellä Vaatepankin kysytyimpiä tuotteita ovat välikausivaatteet ja -kengät. Niitä otetaan ilolla vastaan lauantaina tai seuraavissa aukioloissa, tiistaina 7. ja torstaina 16. syyskuuta kello 18–19 ja 25. syyskuuta kello 10–12. Lahjoituksia voi jättää myös Vuokrakirppis Adeliinaan.

Vaatepankille ovat tervetulleita kaikki Alajärven ja lähialueen lapsiperheet.

Vaatepankki on Moms for Kids ry:n toimintamuoto, joka on aiemmin otettu käyttöön Vimpelissä ja Alavudella. Myös Lappajärvelle ollaan perustamassa Vaatepankkia.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.