Ruokaa Rekosta

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Järviseudun ja Härmänmaan alueella starttasi muutama viikko sitten Reko Järvilakeus -lähiruokarengas. Rekon idea on yksinkertainen. Facebookiin perustetussa ryhmässä tuottajat kertovat, mitä heillä on myynnissä ja mihin hintaan. Kuluttajat puolestaan varaavat kommenttikentässä tarvitsemansa tuotteet, jotka noudetaan ennakkoon sovitusta paikasta. Ensimmäiset jaot on järjestetty Evijärvellä, Lappajärvellä ja Kauhavalla. Koska kysyntää on riittänyt, Reko laajentuu tänään myös Kortesjärvelle.
Koko Suomessa Reko-rinkien piirissä on noin 100 000 suomalaista. Rekon menestyksen salaisuus on se, että asiakas tietää, mistä ruoka tulee ja ruuasta maksettu hinta menee suoraan tuottajan kukkaroon. Reko tuleekin sanoista ”rejäl konsumtion”, joka tarkoittaa reilua kuluttamista.
Järvilakeuden Reko on järjestyksessään Suomen 98. lähiruokarengas. Lähiruuan suosio on ollut jo pitkään nousussa, ja moni toivoi Rekon rantautuvan myös Järviseudulle. Itsekin huhuilin Rekon perään viime keväänä tämän lehden palstoilla.
Pelkät toiveet ja tuumailu eivät kuitenkaan riitä, vaan toiminnan käynnistyminen vaatii alullepanijan. Järvilakeuden alueella Rekoa pohjustettiin Aisaparin ja kansalaisopiston järjestämällä luennolla, jossa asiasta puhui Reko-idean isä Thomas Snellman. Reko Järvilakeus -ryhmä perustettiin Facebookiin seuraavana päivänä.
Varsinainen toiminta saatiin sukkelasti käyntiin, ja ensimmäisissä jakotapahtumissa on riittänyt kuhinaa. Jatkuuko kuhina, se on kuluttajista kiinni. Reko tarvitsee tuottajia ja tuottajat asiakkaita.

Mainos

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.