Sipsetti taipuu humpasta Hurriganesiin ja käsikirjoittaa itse musiikkinäytelmiä

–Parasta tässä hommassa on monipuolisuus ja yhteisöllisyys. Se, että saa tuottaa iloa yleisölle, kuvailevat kulttuuriyhdistys Sipsetti ry:n Arja Tikkanen (vas.), Marko Penninkangas ja Tarja Kultavuori.
–Parasta tässä hommassa on monipuolisuus ja yhteisöllisyys. Se, että saa tuottaa iloa yleisölle, kuvailevat kulttuuriyhdistys Sipsetti ry:n Arja Tikkanen (vas.), Marko Penninkangas ja Tarja Kultavuori.
–Parasta tässä hommassa on monipuolisuus ja yhteisöllisyys. Se, että saa tuottaa iloa yleisölle, kuvailevat kulttuuriyhdistys Sipsetti ry:n Arja Tikkanen (vas.), Marko Penninkangas ja Tarja Kultavuori.
–Parasta tässä hommassa on monipuolisuus ja yhteisöllisyys. Se, että saa tuottaa iloa yleisölle, kuvailevat kulttuuriyhdistys Sipsetti ry:n Arja Tikkanen (vas.), Marko Penninkangas ja Tarja Kultavuori.

–HUMPASTA Hurriganesiin, polkasta Portion Boysiin, kuvailee musiikkirepertuaariaan alajärveläinen kolmihenkinen kulttuuriyhdistys Sipsetti ry. Vuodesta 2020 teatteria ja musiikkia tehnyt porukka perusti yhdistyksen vuonna 2023.

–Musiikkiesityksiä on ollut kymmeniä erilaisissa yleisötapahtumissa ja yksityistilaisuuksissa. Luomme musiikin ja esiintymisasujen kanssa tilaisuuteen sopivan kokonaisuuden ja pyrimme toteuttamaan tilaajan toiveita. Meiltä irtoaa perinteiset suomalaiset kansanlaulut, iskelmä sekä pop ja rock, sovitukset teemme itse. Emme juurikaan sano ei tarjotuille tilaisuuksille, joskus joutuu kieltäytymään esiintymisestä aikataulullisista syistä, kertovat Sipsetin laulajat Arja Tikkanen ja Tarja Kultavuori sekä muusikko Marko Penninkangas.

Meijeripukilla-näytelmä saa ensi-iltansa Alvar Aalto -viikolla

TEATTERIN parissa lähes koko elämänsä ajan toimineet Kultavuori ja Tikkanen työskentelevät arjessa koululla ja vapaa-ajalla teatterissa.

–Kyllähän tämä jonkinlainen hulluus on, Tikkanen nauraa. –Aina kun muut ovat vapaalla, itse olet töissä.

Molemmat naiset käsikirjoittavat, ohjaavat ja näyttelevät. Naisten yhteiskäsikirjoitus Meijeripukilla saa ensi-iltansa Alvar Aalto -viikolla ja Tähtipölyä -niminen näytelmä on työn alla.

–Paljon tehdään omaa, mutta tehdään myös muiden tekstejä. Viime keväänä esitettiin Jukka Itkosen näytelmä Yksinäisten sydänten kerho, joka oli toteutettu yhteistyössä Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston kanssa.

TÄNÄ KESÄNÄ Kultavuori näyttelee Irwin Goodmanista kertovassa musiikkinäytelmässä Karstulan kesäteatterissa. Marraskuussa Teatteri Lapualla ensi-iltaan tuleva musiikkinäytelmä Rakkaudella, Kikka työllistää Tikkasta kesän ja syksyn ajan.

–On niin kiirettä kesäteatterin ja harjoitusaikataulujen kanssa, että omia juttuja ei kauheasti ehditä kesällä tehdä, naiset nauravat.

–Hyvä, että löydettiin yhteinen haastatteluaika. Nytkin pitäisi olla pajalla, kertoo Sipsetin kolmas jäsen koneurakoitsija, yrittäjä Marko Penninkangas.

Soiton lisäksi Penninkangas vastaa teknisistä asioista, toteuttaa lavastusideat ja ratkaisee pulmat.

–Esiintyessä jännittää aina, se kuuluu asiaan. Ehkä enemmän jännittävät kuitenkin tekniset asiat kuin itse soitto.

Musiikkiharrastuksen Penninkangas aloitti 10-vuotiaana koskettimilla ja muutaman vuoden päästä mukaan tuli kitara.

–Soitin 25 vuotta, jonka jälkeen pidin 20 vuotta taukoa. Tarja, jonka kanssa on tunnettu peruskouluajoilta asti, houkutteli takaisin musiikin pariin.

Tulossa myös Tähtipölyä ja Illalla, illalla

KESÄ ja talvi on Sipsetille tasaisen kiireistä aikaa.

–Kesä menee teatterissa yleensä muualla ja talvella tehdään enemmän omaa tuotantoa. Tähtipölyn lisäksi meillä on tulossa nuorten tyttöjen kirjoituksiin pohjautuva Illalla, illalla -esitys ja Aikamatka -esitystä esitetään muun muassa Espanjan Fuengirolassa. Kesällä tehdään keikkoja niin paljon kuin keretään. Seuraavan kerran meitä on mahdollista kuulla ja tavata Reisjärvi-päivillä 4. heinäkuuta ja Alajärven Rokulipäivillä 5. heinäkuuta.

Sipsetti on ollut mukana myös näissä

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.