Suotuisia tuulia Louhukankaalla – tuulivoimapuisto tuottaa enemmän sähköä kuin Alajärvi kuluttaa

Alajärven Möksyn ja Louhukankaan tuulivoimapuiston avajaisjuhlien virallisen nauhan leikkauksen suorittivat Alajärven kaupunginjohtaja Vesa Koivunen, Kansain edustava varatoimitusjohtaja Mikio Matsumura ja Ilmattaren toimitusjohtaja Juha-Pekka Weckström. Airueina toimivat Tarja Kultavuori ja Arja Tikkanen.
Alajärven Möksyn ja Louhukankaan tuulivoimapuiston avajaisjuhlien virallisen nauhan leikkauksen suorittivat Alajärven kaupunginjohtaja Vesa Koivunen, Kansain edustava varatoimitusjohtaja Mikio Matsumura ja Ilmattaren toimitusjohtaja Juha-Pekka Weckström. Airueina toimivat Tarja Kultavuori ja Arja Tikkanen.
Alajärven Möksyn ja Louhukankaan tuulivoimapuiston avajaisjuhlien virallisen nauhan leikkauksen suorittivat Alajärven kaupunginjohtaja Vesa Koivunen, Kansain edustava varatoimitusjohtaja Mikio Matsumura ja Ilmattaren toimitusjohtaja Juha-Pekka Weckström. Airueina toimivat Tarja Kultavuori ja Arja Tikkanen.
Alajärven Möksyn ja Louhukankaan tuulivoimapuiston avajaisjuhlien virallisen nauhan leikkauksen suorittivat Alajärven kaupunginjohtaja Vesa Koivunen, Kansain edustava varatoimitusjohtaja Mikio Matsumura ja Ilmattaren toimitusjohtaja Juha-Pekka Weckström. Airueina toimivat Tarja Kultavuori ja Arja Tikkanen.

TORSTAINA 13. toukokuuta vietettiin Ilmattaren Alajärven Louhukankaalla sijaitsevan tuulivoimapuiston avajaisia. Kutsuvierastilaisuuteen oli saapunut sidosryhmien edustajia ja yhteistyökumppaneita yhteensä reilu 50 henkilöä. Juhlallisen tilaisuuden avajaispuheessa Ilmattaren toimitusjohtaja Juha-Pekka Weckström kiitti kaikkia paikallisia ja kansainvälisiä hankkeeseen osallistuneita, kuten japanilaista Kansai Electric Power -yhtiötä ja sen paikalla ollutta edustavaa varatoimitusjohtajaa Mikio Matsumuraa, Alajärven kaupunkia, paikkakuntalaisia sekä maanomistajia.

–Ilman maanomistajia ja paikallisten tukea tämä projekti ei olisi toteutunut.

Weckström kertoi, että projektin aikana on hyödynnetty mahdollisimman paljon paikallista yhteistyötä ja palvelujen tuottajia. Yhtiön linjauksen puolesta puhuu avajaistilaisuudessa nähty paikallisuus. Tilaisuuden juontajana toimi Pöyrööt -sarjakuvan käsikirjoittaja Arttu Seppälä, jonka juuret ovat Alajärvellä, livemusiikkia kuultiin alajärveläisen kulttuuriyhdistys Sipsetin kolmihenkisen kokoonpanon esittämänä ja tilaisuuden ruokatarjoilusta vastasi alajärveläinen Punaisen Tuvan Viinitila.

Aurinko- ja akkuvoimala täydentämään tuulivoimapuistoa

POHJOISMAINEN energiayhtiö ja itsenäinen sähköntuottaja Ilmatar (IPP) käynnisti Louhukankaalla sijaitsevan 36 turbiinin tuulivoimapuiston kaupallisen tuotannon vuoden 2023 lopussa.

–Tänään juhlitaan ja huomenna jatketaan työtä puhtaamman energian parissa Louhukankaan hybridipuiston laajentamiseksi, kertoo rakentamisesta vastaava johtaja Petri Ainonen puheessaan.

Suunnitteilla on aurinkovoimala ja akkuvoimala, jonka on tarkoitus valmistua vuoden 2026 loppuun mennessä. Tuulivoimapuiston 221 MW nimellistehon lisäksi alueelle rakennetaan 150 MWp:n aurinkovoimapuisto, ja tuotantoa täydentävä 25 MW/50MWh akkuvarasto.

Yhteistyökumppani Japanista

KANSAI ELECTRIC POWERIN Mikio Matsumura ilmaisi kiitoksensa Ilmattarelle tilaisuuden järjestämisestä ja erinomaisesta kumppanuudesta.

–Alajärvi-projekti on suuri projekti ja tärkeä sijoitus Kansaille. Kansai Electric Power, Alajärven tuulivoimapuiston vähemmistöosakas, on ollut vuodesta 2021 projektissa mukana ja on sitoutunut vauhdittamaan uusiutuvan energian hankkeita ympäri maailmaa.

–Olen kiitollinen siitä, että suomalainen ilman jumalatar Ilmatar on meidän tukenamme.

TILAISUUDEN päätöspuheenvuoron käytti vuodesta 2012 Alajärven kaupunginjohtajana toiminut Vesa Koivunen.

–Olen saanut nähdä hankkeen koko elinkaaren, matka on ollut pitkä ja opettavainen.

–Alajärvi ja Ilmatar ovat askeleen edellä, sillä tuulivoimapuisto tuottaa vuosittain enemmän energiaa mitä Alajärvi kuluttaa.

–Toivotaan suotuisia tuulia tänne tuulivoimapuistoon ja onnea sille.

Maija Perälä

Aiheesta meillä aiemmin julkaistua

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.