Suolasalmenharjun tuulivoimapuiston hankesuunnitelma muuttuu

Pohjan Voima – Suolasalmenharjun tuulivoimapuisto Oy on pyytänyt Etelä-Pohjanmaan ELY-keskusta keskeyttämään Suolasalmenharjun tuulivoimapuiston ympäristövaikutusten arviointimenettelyyn kuuluvan perustellun päätelmän laatimisen.
Pohjan Voima – Suolasalmenharjun tuulivoimapuisto Oy on pyytänyt Etelä-Pohjanmaan ELY-keskusta keskeyttämään Suolasalmenharjun tuulivoimapuiston ympäristövaikutusten arviointimenettelyyn kuuluvan perustellun päätelmän laatimisen. Kuva: Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus.
Pohjan Voima – Suolasalmenharjun tuulivoimapuisto Oy on pyytänyt Etelä-Pohjanmaan ELY-keskusta keskeyttämään Suolasalmenharjun tuulivoimapuiston ympäristövaikutusten arviointimenettelyyn kuuluvan perustellun päätelmän laatimisen.
Pohjan Voima – Suolasalmenharjun tuulivoimapuisto Oy on pyytänyt Etelä-Pohjanmaan ELY-keskusta keskeyttämään Suolasalmenharjun tuulivoimapuiston ympäristövaikutusten arviointimenettelyyn kuuluvan perustellun päätelmän laatimisen. Kuva: Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus.

Pohjan Voima – Suolasalmenharjun tuulivoimapuisto Oy on pyytänyt Etelä-Pohjanmaan ELY-keskusta keskeyttämään Suolasalmenharjun tuulivoimapuiston ympäristövaikutusten arviointimenettelyyn kuuluvan perustellun päätelmän laatimisen.

Keskeyttämistä pyydetään, jotta hankkeen arviointimenettelyä voitaisiin täydentää vaihtoehdolla VE2. Täydennystarvetta perustellaan uutta arviointia edellyttävällä merkittävällä muutoksella hankesuunnitelmassa. Hankealue ei tule siirtymään tai laajenemaan, mutta voimaloiden sijainnit alueella muuttuvat merkittävästi.

Mainos

ELY-keskus on keskeyttänyt perustellun päätelmän laatimisen. Kun täydennetty arviointiselostus toimitetaan yhteysviranomaiselle, arviointiselostus kuulutetaan ja yhteysviranomainen laatii siitä perustellun päätelmän.

Pohjan Voima – Suolasalmenharjun Tuulivoimapuisto Oy suunnittelee tuulivoiman ja sähkönsiirron hanketta Alajärven Suolasalmenharjun alueelle. Hankealueen rajalta etäisyys Alajärven keskustaan on noin 18 kilometriä, Vimpelin keskustaan noin 14 kilometriä, Perhon keskustaan noin 13 kilometriä ja Kyyjärven keskustaan noin 17 kilometriä. Hankealueelle suunnitellaan enintään yhdeksää (9) tuulivoimalaa, joiden yksikköteho on enintään 14 MW ja kokonaiskorkeus enintään 300 metriä. Sähkönsiirron osalta tarkastellaan neljää eri vaihtoehtoa.

Aiheeseen liittyviä juttuja

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.