Lappajärven kunnanhallitus äänesti tuulivoima-alueen lisäämisestä maakuntakaavaan

Kaavamuutoksella mahdollistetaan korkeampien rakennusten rakentaminen Halkosaareen. Arkistokuva.
Käynnissä olevalla kaavamuutoksella mahdollistetaan korkeampien rakennusten rakentaminen Halkosaareen. Arkistokuva.
Kaavamuutoksella mahdollistetaan korkeampien rakennusten rakentaminen Halkosaareen. Arkistokuva.
Käynnissä olevalla kaavamuutoksella mahdollistetaan korkeampien rakennusten rakentaminen Halkosaareen. Arkistokuva.

LAPPAJÄRVEN kunnanhallituksessa oli maanantaina käsillä esitys Etelä-Pohjanmaan liitolle tuulivoima-alueen lisäämisestä maakuntakaavaan. Päätösehdotukseen tehtiin lisäys kohtaan kolme: kunnanhallitus täydentää tällä päätöksellä 11.12.2023 § 227 antamaansa lausuntoa.  

Lappajärven kunta on käynyt keskustelua Pohjan Voima Oy:n kanssa mahdollisesta tuulivoima-alueesta Lappajärven kunnassa. Tuulivoima-alue sijoittuisi Tervaskankaan alueelle. Tällä hetkellä Etelä-Pohjanmaan liitto valmistelee uutta maakuntakaavaa. Maakuntakaavaan tulee esittää mahdolliset, potentiaaliset tuulivoima-alueet, jonne isompia tuulivoimakokonaisuuksia voidaan tulevaisuudessa rakentaa. Alueelle olisi sijoitettavissa noin 15 tuulivoimalaa. Tervaskangas sijaitsee noin viiden kilometrin päässä Lappajärven keskustasta lännen suuntaan.  

Aku-Matti Juttuniemi esitti, ettei Etelä-Pohjanmaan liitolle esitetä kyseisen tuulivoima-alueen lisäämistä valmisteilla olevaan maakuntakaavaan. Petri Kuoppala kannatti Juttuniemen esitystä. Puheenjohtaja totesi, että on tehty pohjaesityksestä poikkeava kannatettu esitys, joten on suoritettava äänestys. Puheenjohtaja esitti, että suoritetaan kädennostoäänestys, jossa JAA äänestävät ne, jotka kannattavat pohjaesitystä ja ne, jotka kannattavat Juttuniemen esitystä, äänestävät EI. Äänestysesitys hyväksyttiin. Suoritetussa äänestyksessä JAA äänestivät Vuokko Kraatari, Ville Ala-aho ja Raimo Angervisto. EI äänestivät Aku-Matti Juttuniemi ja Petri Kuoppala. 

Puheenjohtaja totesi, että äänin 3–2 pohjaesitys on tullut hyväksytyksi. Pirkko Lammi ja Ville Väkeväinen ilmoittivat olevansa esteellisiä ja poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. 

KUNNANJOHTAJA Sami Alasaralle annettiin lupa osallistua Tarton matkalle. Matkan aikana tutustutaan muun muassa sTARTUp-tapahtumaan ja Villa Tammekaan sekä Tarton EU:n kulttuuripääkaupunki -avajaistapahtumaan.  

HALKOSAAREN asemakaavan muutos hyväksyttiin. Halkosaaren alueelle on tarkoitus mahdollistaa korkealle rakentaminen ja rakennusoikeuden korottaminen nykyisestä tasosta selkeästi suuremmaksi, jonka vuoksi asemakaavaa tulee muuttaa. 

Joko luit nämä?

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.