Vimpelissä mennään tulevaisuus edellä – poimintoja tänään ilmestyvästä lehdestä

Järviseudun Sanomien numero 4/2024 ilmestyy tänään 23.1.2024 kotisivulle luettavaksi kello 16.
Järviseudun Sanomien numero 4/2024 ilmestyy tänään 23.1.2024 kotisivulle luettavaksi kello 16.

Järviseudun Sanomissa 4/2024 on kaksi isoa uutista Vimpelistä. Lukio ja Vimpelin Veto haluavat laajentaa urheilulukion tarjontaa Veto Akatemiaksi, joka tarjoaisi nuorille urheilijoille nykyistä paremmat mahdollisuudet kehittyä lajeissaan. Vimpelin Yrittäjät ry puolestaan on ehdolla Yrittäjien vuoden paikallisyhdistykseksi ja suunnittelee kesälle Saarikenttä Festivaali -tapahtumaa. 6. heinäkuuta Vimpeliin on tulossa laaja kattaus kotimaan musiikkigenren kovia nimiä.

Lehden pääset lukemaan täältä

Lappajärven kunnanhallitus äänesti siitä, lisätäänkö maakuntakaavaehdotukseen maininta Tervaskankaan tuulivoima-alueesta. Metsäkeskus suunnittelee toimipisteidensä keskittämistä maakuntakeskuksiin – myös Vimpelin toimipiste on vaarassa loppua. Noin viidesosa maakunnan 37 työntekijästä jää ilman työtä toiminnallisten ja taloudellisten muutosten vuoksi.

Aisaparin hallitus järjestäytyi. Uusi toimintakausi on alkanut vilkkaana. Aisapari muistuttaa pienhankintojen hausta sekä tulevasta Älykäs kylä -yhteistyöhankkeesta, johon otetaan mukaan yhteensä 18 pilottikylää.

Urheiluaukeamalla kerromme Kortesjärven Järvi-Veikkojen palkitsemistilaisuudesta sekä futsalturnauksesta ja kurkistamme Evijärven tämän talven ensimmäisiin lasten hiihtokisoihin.

Kulttuurin osalta mukana on juttu muinaisen kurkkulaulutekniikan osaajasta Juha-Matti Rautiaisesta, runokirjan julkaisseesta Terttu Viidasta sekä Järvilakeuden kansalaisopiston kulttuurikaveri-kerhosta.

Lue myös nämä jutut, joita ei printissä tällä viikolla julkaista

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.