Metsäkeskus vähentää Etelä-Pohjanmaallakin viidenneksen henkilöresurssistaan, toimipisteverkon supistamisesta päätetään kevättalvella

Suomen Metsäkeskus supistaa toimipisteverkkoaan, kaikki Etelä-Pohjanmaan toimipisteet ovat tarkastelun alla Seinäjokea lukuun ottamatta. Kuva: Johanna Korkea-aho.
Suomen Metsäkeskus supistaa toimipisteverkkoaan, kaikki Etelä-Pohjanmaan toimipisteet ovat tarkastelun alla Seinäjokea lukuun ottamatta. Kuva: Johanna Korkea-aho.

SUOMEN Metsäkeskuksen joulukuussa päättyneet muutosneuvottelut johtavat valtakunnallisesti 50 henkilön irtisanomiseen ja 30 tehtävän määräaikaistamiseen. Lisäksi kuluvan vuoden aikana eläköitymisten ja määräaikaisten työsopimusten päättymisen vuoksi päättyy 30 työsuhdetta. Koko henkilöstö myös lomautetaan vuoden aikana 1–5 viikon ajaksi. Neuvottelujen käynnistyessä henkilökuntaa oli noin 540 henkeä.

Metsäkeskus hakee tämän ja ensi vuoden aikana yhteensä noin viiden miljoonan euron säästöjä, koska valtionrahoitus supistuu voimakkaasti. Metsäkeskus luopuu yritysten tuesta ympäristötukien suunnittelussa sekä yksilöllisestä asiakasneuvonnasta. Toimipisteverkkoa supistetaan.

–Metsäkeskuksella on tällä hetkellä noin 60 toimistoa eri puolilla Suomea. Jatkossa toimistot keskitetään pääosin maakuntakeskuksiin, poikkeuksena sijainnit harvaan asutulla alueella, joista on suhteettoman pitkät välimatkan maakuntakeskuksiin, kertoo Metsäkeskuksen johtaja Ari Eini.

Etelä-Pohjanmaan toimipisteet tarkastelun alla Seinäjokea lukuun ottamatta

Etelä-Pohjanmaan alueella Metsäkeskuksella on tällä hetkellä toimipisteet Seinäjoella, Vimpelissä, Ähtärissä, Kauhajoella ja Kauhavalla. Henkilöstöä alueella on 37. Eini ei täsmennä tarkkaa irtisanottavien määrää tai vähentämistarvetta.

–Se saattaisi vaarantaa henkilöiden yksityisyyden suojan pienillä paikkakunnilla. Määrä on joka tapauksessa samassa suhteessa kuin valtakunnallisesti, missä noin 20 prosenttia työsuhteista päättyy kuluvan vuoden aikana.

Näin ollen kaikki toimipisteet Seinäjokea lukuun ottamatta ovat tarkastelun alla. Päätöksiä toimiverkon supistamisesta tehdään helmi-maaliskuulla ja aikataulu toimipisteiden lakkauttamisesta vaihtelee paikkakunnittain esimerkiksi riippuen siitä, onko toimisto vuokrattu vai Metsäkeskuksen omistuksessa. Muutosneuvotteluissa käsiteltiin myös työpaikan mahdollinen siirtyminen toiseen toimipisteeseen.

Metsäkeskus keskittyy ydintehtäviinsä

–Keskitymme ydintehtäviimme ja luovumme sellaisesta tekemisestä, johon on tarjolla kaupallistakin toimintaa. Ympäristötuen valmistelua saisi jatkossa metsäalan toimijoilta eli metsänhoitoyhdistyksiltä, yrityksiltä ja metsäpalveluyrittäjiltä. Asiakasneuvontaa Metsäkeskus toteuttaa puhelimitse asiakastuen kautta sekä hyödyntäen monikanavaista sähköistä ja automatisoitua viestintää. Uudistamme työtapojamme ja lisäämme automaatiota ja tuottavuutta kaikessa toiminnassamme. Panostamme metsä- ja luontotietoon ja uusiin tietojärjestelmiin, joita otetaan käyttöön mahdollisimman kattavasti. Esimerkiksi sähköiset automaatiopalvelut ja data tarjoavat jatkossa metsänomistajille vinkkejä ja tietoa sähköisesti heidän metsiinsä liittyen.

Hanketyön osalta halutaan muodostaa suurempia kokonaisuuksia ja toteuttaa Metsäkeskuksen strategisia painopistealueita, joita ovat metsät ja elinkeinot, metsät ja ilmastonmuutos sekä metsät ja monimuotoisuus.

Luitko jo nämä jutut?

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.