Viikon 4 Lyhyet uutiset: Hakalahdesta kirjastonjohtaja

Joona Hakalahti on valittu Lappajärven kirjastonjohtajaksi. Kuva: Freepik.
Joona Hakalahti on valittu Lappajärven kirjastonjohtajaksi. Kuva: Freepik.
Joona Hakalahti on valittu Lappajärven kirjastonjohtajaksi. Kuva: Freepik.
Joona Hakalahti on valittu Lappajärven kirjastonjohtajaksi. Kuva: Freepik.

LAPPAJÄRVEN kunnanhallitus valitsi 8. tammikuuta kirjastonjohtajaksi Joona Hakalahden helmikuun alusta alkaen. Kirjastonjohtajan työajasta 20 prosenttia on osoitettu kulttuuritoimen tehtäviin. Lisäksi Lappajärven kirjastossa työskentelee yksi kirjastovirkailija.

Salonen Sulkavalle?

SOININ hallintojohtaja Jari Salonen on ehdolla Sulkavan kunnanjohtajaksi. Virkaa haki 12 henkilöä, joista Salonen ja Sakari Varala lähetettiin soveltuvuusarviointiin. Jari Salonen on yleiskuntaupseeri ja hän on työskennellyt Soinin hallintojohtajana elokuusta 2021.

JPK jatkaa vakuuttavasti

JPK:N kävi toteamassa paremmakseen lauantaina Kraft Academy. Ottelu päättyi järviseutulaisten hyväksi lukemin 11–3. Sitä seurasi paikan päällä 230 katsojaa. OmaSp tarjosi ilmaisen sisäänpääsyn otteluun. JPK jatkaa kolmoslohkon kärjessä täydellä pistepotilla. Seuraavaksi JPK Edustus kohtaa Muik Hockeyn kotiottelussa lauantaina kello 12.30. ja Akatemian vieraaksi saapuu sunnuntaina S-Kiekko Team kello 15.45 alkaen.

Vaatepankilta apua 6 777 henkilölle

MOMS FOR KIDSIN Vaatepankki-toiminta tavoitti viime vuonna 6 777 asiakasta seitsemässä Vaatepankissa. Kävijöitä kirjattiin yhteensä 5 442. Vaatepankkeja pyöritettiin 117 vapaaehtoisen voimin. Joulukassin sai 50 perhettä, harrastustukea annettiin 42 lapselle ja Joulukassi-keräys tuotti 4 056 euroa, jotka jaetaan perheille jouluna 2024.

Sirosen kirja ehdolla

EVIJÄRVELÄISLÄHTÖISEN Sirpa Sironen-Hännisen ja Anita Polkutien jouluinen kuvakirja Sormenpäissä joulu (Kustannus-Mäkelä, 2023) on ehdolla Adlibris 2023 -palkinnon saajaksi kategoriassa Vuoden lasten- ja nuortenkirja. Voittaja valitaan yleisöäänestyksellä, joka on auki 8. helmikuuta saakka kilpailun nettisivulla.

Kauhavan käräjäoikeus lakkautetaan?

OIKEUSMINISTERIÖ pyytää lausuntoja asetusluonnoksesta, jolla lakkautettaisiin käräjäoikeuksien istuntopaikat Salossa, Kauhavalla ja Utsjoella. Näissä istuntopaikoissa istuntoja joko ei ole järjestetty lainkaan tai niitä on ollut erittäin vähän. Oikeusministeriön virkamiesten arvion mukaan lakkauttaminen ei siten vaikuta oikeuden saatavuuteen kyseisillä alueilla, mutta se tuottaa säästöjä sekä vuokrakustannuksista että istuntosalien uudistamiskustannuksista. Asetusluonnoksesta voi jättää lausunnon lausuntopalvelussa 23.2.2024 asti.

Luitko jo nämä jutut?

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.